Silovito nevrijeme zahvatilo sjeverni Jadran. DHMZ upozorava: “Ne izlazite na more navečer”

Oko 15:30 nevrijeme se nalazi ispred Senja i jedan dio ispred Lošinja, te postupno napreduje na istok

DHMZ je za danas povisio stupanj upozorenja za zapadni dio zemlje. Tako je na MeteoAlarmu izdan crveni stupanj upozorenja za središnju Hrvatsku, a narančasti za Slavoniju, sjeverni Jadran, Liku i Gorski kotar.


Na nevrijeme je upozorila meteorologinja DHMZ-a, Tanja Renko.

“Pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, a moguće su i bujične poplave. Vjerojatnost grmljavine 60-80%. Uz izražene pljuskove mjestimice obilna kiša. Količina oborine > 50 mm”, stoji u opisu upozorenja za “crvenu” zonu.

Dalmacija je pokrivena žutim stupnjem upozorenja u kojemu stoji:

“Grmljavinsko nevrijemeIzraženiji pljuskovi mogući ponajprije u sjevernoj Dalmaciji. Najjači udari vjetra > 55 km/h; Vjerojatnost grmljavine 40-60%”.

Nevrijeme je u poslijepodnevnim satima zahvatilo sjeverni Jadran. Prema podacima mreže Pljusak.com, u dijelovima Istre već je ponegdje palo preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, većinom na zapadnoj obali.

Prilikom dolaska olujnog sustava nad Kvarner, bilo je olujnih udara vjetra. Crometeo je objavio kako je to nedavno izgledalo na otoku Krku:

Nakon dolaska nevremena temperature zraka su pale za više od 10 stupnjeva. Oko 15:30 nevrijeme se nalazi ispred Senja i jedan dio ispred Lošinja, te postupno napreduje na istok.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime