Signalna raketa prestravila Šibenčane: Mislili da se radi o piromanskoj napravi

"Ličilo je na mali padobran koji na dnu nosi vatru"

– Sjedili smo na kauču pored prozora i gledali na televiziji humoristične serije s djecom kada smo par metara od prozora ugledali nešto goreće kako leti i lagano se, nošeno vjetrom, spušta prema ulici. Ličilo je na mali padobran koji na dnu nosi vatru. Ubrzo je palo na desnu stranu ceste, uz rub, između linija koje usporavaju promet. Otišao sam dolje i vidio kako se zbilja radi o padobranu. Donio sam ga u stan i pozvali smo 112… – ispričao je za Tris čitatelj iz šibenskog naselja Vidici.


U službi 112 su, kažu, s razumijevanjem saslušali njihovu dojavu i kazali kako će obavijestiti policiju. Kako nam nije na kraj pameti širiti paniku u značajnoj histeriji koja je nastala u Hrvatskoj, te dolijevati ulje na vatru paranoičnim ili opravdanim tezama i potragama za navodnim ili zbiljskim piromanima i zlikovcima koji namjerno podmeću požare, otišli smo se osobno uvjeriti o čemu se radi, piše Tris.

– Znamo da bi ovih dana vijest o ovakvom nečemu mogla nekima dati ideju za slične poduhvate. Ali, s druge strane, mislim da je važno upozoriti na ovaj slučaj, pa makar bio plod nečije nepromišljenosti i gluposti. Posve je jasno, da je padobran pao na neku zapaljivu površinu, suhu travu ili stablo, da bi nastao požar. Naime, kada je pao, grumenje žara se rasulo uokolo mjesta pada, no palo je na asfalt, pa nije bilo štete.. – kaže nam stanar višekatnice na Vidicima.

Padobran je, veli, doletio nošen vjetrom iz pravca jugozapada, gdje ima više višekatnica, pa nije iskjučeno ni da ga je netko bacio iz nekog od nebodera.

Obitelj s Vidika ne želi medijsku pažnju, no policiji su, dakako, spremni predati pronađeni padobran te im ispričati što se dogodilo, ako ih budu kontaktirali, jer je njihov broj zabilježen u službi 112, piše Tris.

Iako se u ovom slučaju zapravo ne radi o nikakvoj piromanskoj napravi, već o standardnoj signalnoj raketi za poziv u pomoć., koja naravno može uzrokovati požar,  jasno je da su katastrofalni požari na području Dalmacije i priče o piromanima ostavili traga, pa građani pušu i na hladno.


Sličan primjer je i požar koji je navodno planuo na Visu 24.srpnja, kad su na teren izašle sve viške vatrogasne snage i dva kanadera, da bi se uspostavilo da se radi o oblaku.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0