Šibenski Pelegrini drugu godinu zaredom najbolji hrvatski restoran!

Šibenski restoran Pelegrini proglašen je večeras u zagrebačkom hotelu Esplanade najboljim restoranom u Hrvatskoj

Riječ je o izboru unutar projekta “Dobri restorani” iza kojeg stoje Jutarnji list i Vinart, a nakon šest godina postojanja smatraju ga najrelevantnijim izborom najboljih restorana u Hrvatskoj, prenosi ŠibenikIn .


Apsolutni pobjednik i to drugu godinu za redom je šibenski restoran Pelegrini te chef i vlasnik Rudolf Štefan koji je pobijedio i u kategoriji chefa godine. Priznanje nimalo ne čudi budući da je chef Rudolf Štefan sa svojim timom već godinama u samom vrhu hrvatske gastro scene. Osim toga cijenjeni su i van granica Lijepe naše što dokazuje članstvo u prestižnom udruženju “Jeunes restaurateurs d´Europe”, a i britanski Telegraph prepoznao je njegovu kvalitetu te ga uvrstio u top pet destinacija za gourmet odmor u Hrvatskoj.

– Kad smo moja Ana i ja kupili prostor današnjeg Pelegrinija davne 2006., nismo ni sanjali da ćemo biti najbolji hrvatski restoran i to još tri godine zaredom. Od malena se u mojoj kući kuhalo i družilo uz hranu, dobro pamtim kruh ispod peke. Još kao student sam sav svoj džeparac trošio na restorane pa čak ako bi to značilo i da ću ostalih 20 dana u mjesecu jesti kivi. Želim se zahvaliti svojoj supruzi na podršci kao i mom timu bez kojeg ništa ne bi bio moguće i koji je moja familija, a posebno hvala mojim gostima koji su nas prepoznali – zahvalio se na trostrukoj tituli Rudolf Štefan, chef i vlasnik restorana Pelegrini.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0