Podijelite

– Riječ je o lokaciji vojarne Bribirskih knezova, a budući projekt Centra za upravljanje katastrofama “Kornat” objedinio bi Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, Centar 112, Zavod za hitnu medicinu i novi Vatrogasni dom – rekao je gradonačelnik Željko Burić iskazavši zadovoljstvo današnjim sastankom.

Dodatni motiv Grada Šibenika za najavljeni projekt je i oslobađanje trenutne lokacije Vatrogasnog doma u Šibeniku, koja će, među ostalim, otvoriti mogućnost povezivanja šibenskih fortifikacija, piše ŠibenikIn .

Projekt se planira aplicirati na fondove Europske unije, Operativni program – Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u okviru prioritetne osi „Klimatske promjene i upravljanje rizicima“, na način da će Grad Šibenik i Državna uprava za zaštitu i spašavanje biti partneri na projektu.

Uz suradnike ravnatelja Lozančića i gradonačelnika Burića, današnjem sastanku nazočili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, pročelnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Područni ured Šibenik Milovan Kević i Petar Vitas, načelnik Sektora Civilne zaštite RH.Podijelite