Šibenik: Ovaj vikend akcijom “Hodanjem do zdravlja” prošetajte uz kanal sv.Ante

Akcija 'Hodanjem do zdravlja' kojom liječnici žele potaknuti građane na redovitu tjelesnu aktivnost, ovu subotu, 03. lipnja održava se u Šibeniku. Polazak šetnje je u 9 sati ispred Vinarije Šibenik, a cilj je doći šetnicom do tvrđave sv. Nikole

– Akcijom ‘Hodanjem do zdravlja‘ želimo potaknuti građane na hodanje kao jednu od zdravstveno i psihološki najučinkovitijih oblika tjelesne aktivnosti. Hodanjem u prirodi postižemo psihičku ravnotežu i relaksaciju, povezujemo se sa okolinom, udišemo čisti zrak. Šetnica Sv. Ante sa svojom prekrasnom šumom, uz more i lijepom stazom upravo je takvo mjesto, a osigurali smo svima prigodne majice i bočice voda, a naći će se i zdrava, sočna jabuka – poručuju organizatori.


I danas je poznata izreka Hipokrata ‘Šetnja je lijek’. Liječnici preporučuju tjelesnu aktivnost kao neophodnu kako bi bili zdravi i kvalitetno živjeli. Redovita tjelesna aktivnost sprječava niz kroničnih bolesti koje su glavni uzrok obolijevanja, invaliditeta i smrtnosti u našoj populaciji, piše ŠibenikIn .

Ljudi su i evolucijski hodači, jer je ljudsko tijelo ‘dizajnirano’ za upravo tu vrstu tjelesne aktivnosti. Nažalost, danas se sve više sjedi, a u takvoj pasivnosti pate svi organski sustavi i organizam postaje podložan bolesti.

Akciju ‘Hodanjem do zdravlja’ provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a šibenski liječnici pozivaju sve građane da se odazovu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0