Šibenik nastavlja koristiti EU fondove: Bolnica Šibenik dobit će novu zgradu dnevne bolnice

Zbog 47 milijuna kuna vrijednog projekta dnevne bolnice i kirurgije u Općoj bolnici Šibenik, koji će se financirati iz europske blagajne, na radni sastanak s ravnateljicom te ustanove Sanjom Jakelić i šibensko-kninskim županom Goranom Paukom došli su danas državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić i pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić

– Riječ je o trodijelnom projektu koji obuhvaća rušenje stare oftalmološke ambulante i gradnju dnevne oftalmologije i kirurgije, a u zadnjoj fazi dodali smo i aktivnosti iz područja dermatologije i plastične kirurgije. U drugom modulu projektom je predviđena magnetska rezonanca u prostorima ispod Objedinjenog hitnog bolničkog prijema koji dijelom obuhvaća sadašnju ortopedsku ambulantu, a treći dio je gradnja trafostanice – kazala je za ŠibenikIn ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić i dodala da bi do godišnjih odmora trebala biti potpuno riješena sva dokumentacija, nakon čega kreću građevinske aktivnosti.


Pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić istaknula je kako se stimulacijom rada dnevnih bolnica poboljšava kvaliteta pristupa liječenja te stoga u Ministarstvu zdravstva očekuju smanjenje dužine trajanja hospitalizacije što je trend svugdje u svijetu.

Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić pohvalio je angažiranost ravnateljstva šibenske bolnice u unapređenju standarda liječenja.

– Projekt koji ćemo preko europskih sredstava investirati u Šibeniku dat će šibenskoj bolnici novu kvalitetu i vrijednost. Najviše me veseli što je šibenska bolnica svo ovo vrijeme preko menadžmenta bolnice i struktura lokalne vlasti imala glavni cilj, bez obzira na sve naslijeđene prostorne probleme paviljonskog sistema, odnosno rad na unapređenju kvalitete i standarda liječenja pacijenata što traži velika sredstva i angažiranost – kazao je državni tajnik.

Naglašava kako će jednodnevna bolnica podići razinu kvalitete u OB Šibenik, budući da jednodnevno liječenje spada u najmodernije oblike liječenja i, kako je kazao, tamo je sve podređeno što kraćem boravku u bolnici zbog sofisticirane dijagnostike, medicinskog tretmana i terapije.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk kazao je da su nakon današnjeg sastanka s predstavnicima ministarstva raščišćene neke dileme vezane za projekt i izrazio zadovoljstvo zbog nove zgrade jednodnevne bolnice.


Primarijus Nikola Sušić istaknuo je kako je u skladu s projekcijama i standardima zapadne Europe danas sve češća praksa jednodnevne dijagnostičke i terapijske obrade pacijenata.

– Na taj način smanjen je trošak, broj obroka, hladni pogon i ubrzava se cijeli proces. Bolnički krevet je najskuplji krevet od svih hotela, i zato je trend u svijetu, Europi pa i kod nas da se što više posla napravi u jednom danu.. U zadnju godinu dana nabavili smo dijagnostičke aparate kojima ćemo ubrzati jednodnevnu obradu pacijenata i zadovoljni smo ovim projektom – kazao je za ŠibenikIn šibenski oftalmolog.Kako je pojasnio župan Goran Pauk, projekt vrijdan 47 milijuna kuna apliciran je na strukturne fondove Europske unije, a u tijeku je fina evaluacija.

– Ne postoji nikakva šansa da ne bude odobren jer je riječ o unaprijed definiranim sredstvima i dogovoreno je na što će se potrošiti – rekao je župan Pauk.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0