ŠIBENIK: Gradi se 127 stanova u novim POS-ovim zgradama

Zgrade su projektirane s devet etaža, od kojih su dvije podzemne, za garaže i spremišta


Na šibenskim Biocima se gradi novih 127 stanova iz državnoga programa POS-a, a početak radova, koji trebaju završiti za dvije godine, simbolično je obilježen polaganjem kamena temeljca i povelje zapečaćene u mjedenoj čahuri. Potpisnici povelje su gradonačelnik Željko Burić, Željko Uhlir, državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te Dragan Hristov, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.


Dvije višestambene građevine iz Programa POS-a niknut će na predjelu Bioci u Šibeniku.

Druga je to lokacija u gradu na kojoj će se u razmaku od četiri godine graditi stanovi iz programa društveno poticane stanogradnje nakon što se u lipnju 2018. godine na Šubićevcu u naselje POS-a uselilo 148 mladih šibenskih obitelji.

Kamen temeljac na lokaciji izgradnje objekata na Biocima položili su u petak državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, gradonačelnik Željko Burić te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov.

–  Gradnja novih stanova POS-a  najbolji je način kako zadržati mlade obitelji u našem gradu. Posebno mi je zadovoljstvo što nakon uspješne realizacije 148 stanova POS-a na Šubićevcu sada započinje izgradnja dodatnih 127 stanova. Da Šibenčani žele živjeti i raditi u svom gradu pokazuje i veliki interes koji imamo za kupnjom POS-ovih stanova. Prema posljednjem javnom pozivu koje je proveo Grad Šibenik pristiglo je 388 prijava zainteresiranih građana – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Na predjelu Bioci izgradit će se dvije višestambene zgrade s ukupno 127 stanova. U jedinici A nalazit će se 63 stana, dok su jedinici B predviđena 64 stana. Projektom su predviđena pripadajuća parkirališno-garažna mjesta, parkirališta za motocikle, tehničke prostorije te spremišta stanara.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime