SHOW U OTVORENOM Puljak: Šokirat ću vas, slažem se s Kerumom u jednom; Vuco: Ovo slušam 20 godina

Zanimljivo je bilo u Otvorenom

U Otvorenom HRT-a okupio se dio kandidata za splitskog gradonačelnika. Predstavili su svoje programe, kao i što bi prvo učinili.


[bwl_poll id= “409218” /]

“Nema prekomjerne izgradnje, nego malobrojne izgradnje. Zadnji GUP je loš, treba omogućiti investitorima da rade, ali i malim ljudima.

Krećem odmah s vrtićima, s ratnom lukom Lora koja ne može biti u Splitu, ona mora biti nautička luka, tu možemo napraviti ogroman prihod iz čega se možemo financirati puno toga”, kazao je Željko Kerum.

“Metallica je bila odgovor na pitanje novinara, ne program. Ponosan sam što je HSS ponovno aktualan, predstavili smo kratak i jasan program. Oko mene su mahom političari i gospodarstvenici, a rekao sam da bih na sv. Duju doveo najjače. Split je grad kulture i kulturnog turizma. Sveti Duje je velika manifestacija, a po pitanju glazbenih manifestacija Split je sumnjiv. Ja sam nastupio na -8, 2015. smo dočekali uz buru i minuse”, kazao je Siniša Vuco.

“Stadion Poljuda, a gledam i zagrebačke festivale, to nije high class. Spomenuo sam velike svjetske glazbenike, na tribine može stati 20 tisuća ljudi. Split bi tada bio centar Europe. On je drugi grad po veličini, ali Split je za mene prvi grad. Spomenuo bih centralizaciju Hrvatske. Split je bio ponos osamdesetih i devedesetih, a sada nije tako. U Splitu sam vidio sebe. Split ima dušu”, dodao je Vuco.Voditelj Mislav Togonal pitao je Vicu Mihanovića kandidira li se on za dogradonačelnika, zbog slogana.

“Moj slogan je pogođen, ima svoj učinak. Mislim da su Splitu problemi GUP, veliki otpad, cijena stanova. Želim istaknuti što je problem u Splitu, nego kako to riješiti. A nudim konkretna rješenja. Riješit ćemo 4 ključna ulaza u Split. Po pitanju prometa u mirovanju napravit ćemo 4 nove garaže i 2.000 novih parkirnih mjesta uz prometnice. Po pitanju otpada rješenje je odvajanje od vrata do vrata…Još imam konkretnu lokaciju za kompostanu za odlaganje bio otpada. Imamo 2 modela POS-a, te 4 konkretne lokacije gdje se može graditi po važećem GUP-u”, kazao je Mihanović.

Puljak ga je pitao je li to ista brošura koju je imao Andro Krstulović Opara.

Mihanović Puljku: Gdje Vam je program?

Mihanović mu je odgovorio da je iznenađen da je uopće u studiju jer je Puljak prošle godine rekla da ona i suprug neće biti kandidati.

Branka Ramljak kazala je da je očekivala da će kao žena prva dobiti riječ.

“Pristojno sam čekala red. Početkom 2017. bila sam imenovana povjerenicom za grad Split. To je trajalo 68 dana. Akademski sam obrazovana građanka i nisam tada mogla ništa drugo nego prihvatiti taj posao. Ti dani u Banovini su mi otvorili mogućnost da razvijem misao kako bih se jednom mogla kandidirati za gradonačelnicu. Upoznala sam način kako funkcioniraju stvari. Razlog zašto sam se uključila u utakmicu jer je tu puno obećanja. Čuli smo ih prvi, drugi put i sad ponovno. Žele ostvariti vlast u gradu. Intencija mi je da s ljudima koji poznaju različita područja otvorimo prostor za novi impuls kako bi grad mogao živjeti. Puno je područja na kojima se može raditi. Problemi su tu da se rješavaju. Cijeli život pošteno radim”, kazala je.

(čuje se Kerum: “Daj bogati završit će emisija”).

Ante Franić (SDP) je rekao da bi krenuo s POS-om, s mladim obiteljima jer kako kaže vlast do sada nije imala rješenje za njih.

“Sve ćemo račune objaviti na internetu. Splićane guši dišpet, Split mora reći dosta koalicijama, gradske firme su prenapučene rukovodećim kadrom. U nijednom trenutku u Splitu nećete vidjeti komunalnog radnika koji sjedi. Rukovodstvo koje se uhljebi je problem. Vertikala vlasti HDZ-a uništava Split. Tko HDZ-u sada smanjiti prirez, nitko, pa to ne rade. U Splitu ne možete doći na red na magnet, morate platiti. Tražit ćemo ovlasti županije”, kazao je Franić.

Kerum je pitao Vicu da mu je dobra fora s divom plavim, a Ramljak priča o poštenju, a nije krenula. Odakle lova za plakate i ostalo?

“Naravno. Imam pristojnu plaću, nešto sam uštedjela, i ovo financiram iz osobnih prihoda. Očekujem i određene donacije od ljudi od kojih očekuje podršku.”

Vuco kaže da ovo sluša već 20 godina.

“U ime svoje iznio sam program, a nažalost od svega se u prilogu spominju bendovi. HSS bi u Splitu bi prirez ukinuo. Pogledajte gradove kao što su Samobor, koji nikad nije imao prirez, također Koprivnica… Komunalne naknade bi stavili na minimum za proizvodnju. Kao gradonačelnik bi uzeli bogatima, a dali bi siromašnima. Digli bi naknade trgovačkim centrima bankama, odvjetnicima, to se može”, kazao je Vuco.

(“Nemoj dirat odvjetnike, ko će nas branit?” kazao je Kerum).

“Stjepan Radić je iz trećeg puta prešao prag”, kazao je Vuco.

“Moram se složiti s Kerumom u jednom. Kerum je rekao zanimljivu stvar, uglavnom se programi svode na to kako će novce nekome dati. Treba stvoriti novac, možete dovesti druge kompanije vani da imaju sjedište u Splitu, trebate stvoriti atmosferu da je Split privlačan mladima. Split može biti centar svita tako da građanima omoguće da stvaraju”, kazao je Puljak.

“Puno nas je kandidata, malo se može reć. Kada sam bio gradonačelnik, doveo sam Ultru. Moramo imati više događanja, na proljeće i jesen. Što se tiče sudaca to je bila epizoda kakva je”, kazao je Kerum.

Vuco je rekao da je skinuo 40 kila u 2 godine. Franić je optužio HDZ da se ponaša kao sekta.

“30 godina me javnost prati kao glazbenika. Mogu reći da nije lako glazbenicima u koroni. Sada se ne može nastupati, ali pišem pjesme. Živim dobro od autorskih prava. Kao glazbenik sam dovoljno dobro zaradio, pitam kandidate ako postanu gradonačelnici, hoće li se odreći primanja, tj. hoće li volontirati”, kazao je Vuco.

Nakon toga je Kerum rekao da je on volontirao.

“Grad može ulagati u omladinski pogon. Preko modela Naš Hajduk koji se stalno dorađuje nadzire se proces u Hajduku. To i dalje treba prepustiti udruzi, a izbor igrača, trenera, treba prepustiti nogometnom klubu.

Bit ću gradonačelnik koji okuplja, ne dijeli, gradonačelnik svih Splićanki i Splićana”, kazala je za kraj Branka Ramljak.

“Zalagat ću se da grad bude centar svita i da smo svi ponosni na njega”, kazao je Puljak.

“Siniša Vuco samo s jednom osobom ne bi surađivao za dobrobit Splita, a to je crni vrag”,  rekao je Vuco.

“Ostat ću isti, nastavit ću gdje sam stao – vrtići, škole, djeca, studenti, umirovljenici. Split je bogat grad, pametnim vođenjem grada može se doći do prihoda kako bi se pomoglo djeci, umirovljenicima”, rekao je Kerum. Naglasio je da su on i sestra tijekom saborskog mandata sve dali umirovljenicima i siromašnima. Kako je rekao, riječ je o 9 milijuna kuna.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
44
Hagić
2
Hmmm
14
Plač
3
Grrr
11
Molim?
7

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime