Hrvatsko planinarsko društvo “Mosor” iz Splita povodom Svjetskog dana zaštite okoliša i Dana zaštite planinske prirode u Republici Hrvatskoj od 2014. g. na livadi pod planinarskim domom “Umberto Girometta” organizira Mosor Film Festival, na kojem sudjeluju autori iz Hrvatske i inozemstva s filmovima koji promoviraju ljepotu i bogatstvo planinske prirode i kulture, planinarenja, speleologije, alpinizma, sportskog penjanja, turnog skijanja, ekstremnih sportova, avanturizma.

Ovogodišnje izdanje festivala trajat će od 10. do 13. rujna 2020., a za sve one koji će posjetiti livadu Ljuvač ispod doma na Mosoru dobra je vijest da će vremenske prilike biti idealne svih dana.

Ovaj Festival i jedinstveno mjesto njegovog održavanja, pod zvjezdanim nebom u samom srcu planine, savršeno je za druženje autora i razvijanje novih ideja, potičući daljnji razvoj planinarskog filma. Prostor uokolo planinarskog doma smještenog na nadmorskoj visini od 868 m idealna je ishodišna točka za istraživanje planinskih vrhunaca i dubina Mosora, a pogledi koji se pružaju s njegovih vidikovaca oduzimaju dah.

6. izdanje festivala počinje u četvrtak (10. rujna 2020.) svečanim otvaranjem na terasi kultnog splitskog kluba “Quasimodo” (Gundulićeva 26a/II, ex. Robna kuća Dobri).

U Quasija vas od 20 sati očekuje izvrstan penjački dokumentarni film, a nakon njega rock koncert.

Wolftail je akustični duo nastao iz ljubavi prema rock/metal glazbi. Repertoar se sastoji većinom od stranih uspješnica navedenog žanra te nešto pjesama na hrvatskom jeziku. Wolftail iza sebe ima dosta nastupa koji su popraćeni odličnim reakcijama na nesvakidašnji repertoar koji slušatelje vraća u neko ljepše vrijeme kada je glazba bila i značila nešto više.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera.

Mosoraši su ovaj vikend iskoristili kako bi uredili livadu ispod doma pred nadolazeći Mosor Film Festival.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime