Da s čuvanjem i održavanjem javnih površina nismo na “ti” zna se već odavno. Sezona je počela i svatko se bori za svoj dio kolača – jedni šakama, drugi ilegalnim instalacijama i uništavanjem baštine, a povremeno naleti i netko pošten. U svakom slučaju, gradske službe imaju pune ruke posla.

O broju problema, brzini i kvaliteti rješavanja istih nećemo puno. Jedna poznata izreka kaže da slika govori više od tisuću riječi, pa prilažemo snimku zaslona službene aplikacije Gradsko Oko, na kojoj građani svakodnevno prijavljuju sve opasnosti koje vrebaju u gradu. Označenih problema ima više nego što će ostati stabala na Marjanu nakon potkornjaka i raznih napada, poput nedavnog požara iznad uvale Kašuni.

Ovaj put čitatelj nam šalje fotografije prekrasnih drvenih stepenica u Medulićevoj ulici u samom srcu Palače, koje izgledaju kao da ih je sami Dioklecijan koristio i samo čekaju da napišemo još jedan članak u crnoj kronici, s obzirom na to da dnevno tuda prođe više stotina ljudi.

More nagomilanih problema teško je riješiti u par sati, no neki su zbilja opasni i zahtijevaju brzu reakciju pa se nadamo da će reakcija stići prije tragedije. Na priloženim fotografijama možete vidjeti da su u pitanju sekunde, a ne dani.