Šef stožera koji je jeo s društvom u hotelu ne želi dati ostavku: “Glupo je da govorim lokaciju”

"Ne znam jeste li vi prekršili koju mjeru ili bilo tko drugi. Teško je živjeti u ovome svemu, a da ne napravite makar i takav nenamjeran previd"


Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, potvrdio je u razgovoru za Šibenski da neće sam podnijeti ostavku na tu funkciju nakon što je Index objavio kako je evidentno kršio epidemiološke mjere.


Naime, na objavljenim fotografijama jasno se vidi kako je Blažević bio na večeri s najmanje sedam osoba koji su iz više od dva kućanstva. Također, večerali su u hotelu gdje je dozvoljeno jesti samo gostima hotela. Uz sve to, Blažević je i lagao. On je Indexovoj novinarki prvo tvrdio da nije večerao u hotelu nego u “nečijoj kući”. Jasno, nije znao reći u čijoj kući je večerao. Iz slika koje su se pojavile na društvenim mrežama jasno je da Blažević nije jeo u nikakvoj kući nego da je riječ o hotelskoj sali.

Ipak, Blažević danas inzistira da večera nije bila u hotelu.

“Ma nije, nije. Hotel ne radi. Nismo bili u hotelu, bili smo u Kninu i glupo je sada da je govorim lokaciju na kojoj smo bili i glupo je da se morate pravdati zato što ste sjedili za stolom i jeli. Kažem, nije bilo u hotelu jer hotel ne radi”, kaže.

Priznao da je kršio mjere

Danas je i sam Blažević priznao da je kršio mjere.

“Mjera vjerojatno jest prekršena ako tako gledate. Ali kažem, moj rođak je pozvao društvo da se nađemo da proslavimo jer je njegova kćer Valentina Blažević brončana u rukometnoj reprezentaciji i sjeli smo i jeli, nismo ni pjevali ni plesali ni grlili se ni ljubili. Sve ljude na slici znam, neke cijeli život, a neke najmanje 20 godina. Viđam se svaki dan s većinom od njih, a ako smo dotle došli da ja ili vi ili bilo tko ne može sjest s nekim i popričat onda k vragu sve”, objašnjavao je za Radio Šibenik, prenosi Šibenik.in.Podsjetimo, riječ je o čovjeku koji mjesecima javnost upozorava koliko je važno da se svi drže mjera.

Upitan shvaća li da je u cijeloj situaciji sporno to što je on načelnik Stožera civilne zaštite te da svojim ponašanjem šalje krivu poruku građanima, kaže:“Da, da, da, znam. Ali evo, ako tako jest onda je ovo zapravo prva prekršena mjera u ovih godinu dana. Ne znam jeste li vi prekršili koju mjeru ili bilo tko drugi. Teško je živjeti u ovome svemu, a da ne napravite makar i takav nenamjeran previd. Ja sam svjestan svega ovoga što me vi pitate, ali mislim živim sa tim 24 sata. Ponašam se smireno i vodim računa o svemu i inače vodim računa o svemu. Nisam sklon nikakvim devijacijama, ali dizati na razinu ne znam ni ja pored svega što se događa u našem društvu, sjedenje za stolom i večeravanje, ako je to moj krimen, onda evo, sudite mi”, kazao je.

Župan će čekati odluku Božinovića

Župan Goran Pauk kaže da on ništa neće poduzimati. Odgovornost svaljuje na Nacionalni stožer.

“Ja sam u ovom slučaju nenadležan. Niti sam Blaževića postavljao, niti ću ga smjenjivati. Uostalom, po zakonu to radi Nacionalni stožer”, poručio je Pauk.

Na potezu je, dakle, Božinović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime