Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević otkazom će platiti aferu u toj javnoj tvrtki, doznaje Dnevnik Nove TV. Vlada će na sljedećoj sjednici predložiti njegovo razrješenje Nadzornom odboru Janafa.

“Poduzet će se svi nužni potezi da društvo funkcionira te će u zakonskoj proceduri biti imenovan novi predsjednik Uprave”, rekao je izvor iz vlade za Dnevnik Nove TV.

Odmah ide novi natječaj?

Janaf bi sljedećih pola godine mogao voditi vršitelj dužnosti predsjednika Uprave, a novi natječaj išao bi nakon toga. Druga opcija je novi natječaj odmah.

Kovačeviću, koji je u istražnom zatvoru u Remetincu, sinoć su se pridružili gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić.

Grgić dao ostavku, no Barišić se ne da iz fotelje

Iako je Grgić svoju ostavku potvrdio jučer, ostaje pitanje kada će biti dostavljena Gradu, koji zasad vode zamjenici. Oni će sutra održati sastanak na kojem će odlučiti o daljnjem funkcioniranju.

S druge strane, Barišić o ostavci ne pomišlja, a u stranci je i ne očekuju. Mijenjat će ga Ervin Kolarec, također iz HDZ-a.“Ovlaštenje za zamjenu gradonačelnika u njegovoj odsutnosti ima zamjenik Kolarec i mogu u svakom slučaju potvrditi da će građani normalno moći ostvariti sve svoje usluge, a da će se započeti projekti za razvoj grada nastaviti”, poručila je Elizabeta Stipetić iz Barišićevog ureda.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime