SDP i HSS potpisali sporazum: Danas počinje savez za promjene!

U Orahovici je potpisan koalicijski sporazum HSS-a i SDP-a

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak i predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Orahovici su potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na sljedeće parlamentarne izbore. Osim suradnje na državnoj razini i HSS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Orahovice Ana-Marija Petin može računati na podršku SDP-a.


– Ovo je nastavak suradnje između dvije važne i velike hrvatske stranke. Često znam reći da u Hrvatskoj ima puno stranaka i da sve mogu na ovaj ili onaj način surađivati. No, postoji jedna stranka s kojom se ne može surađivati, svi mi znamo o kojoj se radi, ona poznaje samo sebe i svoju politiku. Ona je duboko protkana u hrvatskoj birokraciji, centralizmu, svemu lošem što se dogodilo u našoj zemlji, a naročito u Slavoniji i toj stranci treba stati na kraj – poručio je predsjednik HSS-a.

– Treba stvoriti veliki progresivni politički blok koji će se boriti za decentraliziranu Hrvatsku, kojoj će uzor biti Austrija, Švicarska, kojoj se neće moći dogoditi da ovisi o jednom poduzeću ili jednom čovjeku – zaključio je Krešo Beljak.

Na promjene je pozvao i Davor Bernadić: ”Danas počinje početak saveza za promjene, saveza za Hrvatsku jednakih mogućnosti, za moderniju i napredniju Hrvatsku”.

– Ovo je potvrda strateškog partnerstva s HSS-om koje je jednoglasno potvrdilo predsjedništvo SDP-a Hrvatske, a potvrdu će donijeti i Glavni odbor kada izbori budu. Naravno, sljedeći tjedan očekujemo i rasplet ove krize koja je pogodila Hrvatsku – poručio je predsjednik SDP-a iz Orahovice.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0