Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split, komentira je današnje neodržavanje sjednice splitskog gradskog vijeća i novonastalu političku situaciju u gradu pod Marjanom.

Goran Kotur

– Novi izbori su jedino dobro rješenje za situaciju u Splitu. Krajnje je vrijeme da se s vlasti skine trgovačka koalicija HDZ-HGS. Dosta je više njihovog uništavanja i sramoćenja Splita! Kad se već rušenjem kvoruma ponašaju kao oporba, neka idu u oporbu. Da gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari ego nije iznad Splita, podnio bi ostavku nakon što ga je i HDZ skupa s HGS-om napustio i nije došao na sjednicu Gradskog vijeća. Klub SDP-a došao je na sjednicu u punom sastavu – kazao je Kotur.

– Gradonačelnik govori o listi koju je predvodio, a gdje mu je lista? Lista mu se evakuirala i liste nema. Lista ga je ovdje ostavila samoga i time se pokazuje kakav je on gradonačelnik i koliko ga poštuju u njegov stranci, isto tako su pokazali koliko poštuju Gradsko vijeće. Pokazuje se da im je politička trgovina iznad svega, uništavanja grada je ono što rade i jedino rješenju su izbori.

Da sam ja gradonačelnik i da se SDP-ovi vijećnici ne pojave u vijećnici, ne bih imao tu što raditi. Postavlja se kao da je nezavisni gradonačelnik, ali on je gradonačelnik s liste HDZ-a. HDZ i HGS se ponašaju kao oporba rušenjem kvorum i vrijeme je da prijeđu u oporbu.

Što se tiče priče u GUP-u, zašto su se onda nalazili? GUP nije jedino, ali je presudno pitanje – tvrdi Kotur.

Komentirao je u Masterplan.

Masterplan je zamjenski GUP da bi se točkaste izmjene GUP-a riješile na taj način. Radi se da bi se umjesto razvoja Splita gurala stanogradnja na Kopilici. Vidimo da se HDZ i HGS nisu dogovorili, nisu ispunjeni Kerumovi zahtjevi i zato ga nema – rekao je Kotur dodavši da ne zna točno o kojim zahtjevima se radi, ali da zna da ih ima dvadesetak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime