Od početka godine prati nas neobično velik broj suhih i natprosječno toplih dana. Da se nalazimo u zimi može se primijetiti tek po noćnim i jutarnjim temperaturama zraka koje su ponegdje ispod nule.

Iznimka neće biti petak ni dani vikenda. Sva tri dana obilježit će jutarnja svježina, ali i dnevna toplina, osobito u nedjelju. Najviše dnevne temperature zraka bit će od 11 do čak 17°C, koliko će ponegdje biti u nedjelju.

U petak i subotu još prolazno može biti pojačanih udara bure i tramontane, no jakih ili olujnih udara nigdje ne bi trebalo biti. U nedjelju će vjetar oslabiti i popodne okrenuti na zapadnjak.

U ponedjeljak djelomično sunčano i suho te još toplije. Moguće je da ponegdje temperature zraka u Dalmaciji dosegnu 19°C. I utorak će većinom biti suh, ali uz vjerojatno naoblačenje krajem dana te jugo koje će navečer imati jake udare.

Bit će to uvod u promjenjiviju srijedu u kojoj će povremeno biti kiše, navečer u najvišim planinama i snijega. Danju toplo, navečer malo hladnije. Još promjenjivije i hladnije moglo bi biti u prvom dijelu četvrtka, a onda se očekuje stabilizacija. Već u dane vikenda moguć je dolazak nove promjene vremena.

Zime nema sve do kraja veljače, a ostaje vidjeti sprema li nam ožujak iznenađenja kada su u pitanju vremenske (ne)prilike.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime