SANACIJA KAREPOVCA Split uvršten u prioritetne interventne mjere za financiranje provođenja sustava gospodarenja otpadom

Zaključci današnjeg hitnog sastanka o Karepovcu

 Uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom bila je tema današnjeg sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike kojega je na inicijativu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare organizirao ministar dr. sc. Tomislav Ćorić.


Uz gradonačelnika i njegovog zamjenika Nina Velu, sastanku s ministrom Ćorićem nazočili su župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban, njegov zamjenik Ante Šošić, saborski zastupnik Ante Sanader, gradski vijećnik Ante Ćikotić i načelnik Općine Lečevica, Ante Baran.

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić  je izrazio spremnost da njegovo Ministarstvo prati i pomogne Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu u realizaciji plana gospodarenja otpadom, sanaciji Krepovca, izgradnji reciklažnih dvorišta u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji te u izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Lečevici.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara izrazio je zabrinutost činjenicom da je Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave  poništila natječaj Grada Splita za izvođenje sanacije Karepovca te je zatražio pomoć ministra i njegovih stručnih službi  u provedbi novog natječaja kojega treba žurno provesti kako bismo uhvatili i onako kratke rokove. Krstulović Opara je izvijestio da je u Nacrtu proračuna za 2017. godinu predložena stavka za provedbu sanacije Karepovca.

Ministar Ćorić je potvrdio gradonačelniku da je Split uvršten u prioritetne interventne mjere za financiranje provođenja sustava gospodarenja otpadom u što se uključuje i sanacija Karepovca te uspostava efikasnog sustava primarne selekcije ( reciklažna dvorišta, sortirnica, oprema i vozila). Naglasio je da je projekt CGO Lečevica najpripremljeniji u Republici Hrvatskoj što je osobito važno u kontekstu sanacije Karepovca koji je integralni dio cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara tražio je da se poveća participacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju obveza Grada Splita u ovom zahtjevnom projektu. Time bi se dodatno smanjio udio troškova Grada Splita u ovome projektu kojega financira Europska unija u visokom postotku.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0