Sabor izglasao zakon za smjenu pravobraniteljice: lex Klarić

Sabor je većinom glasova, njih 81, izglasao novi Zakon o pravobranitelju za djecu, koji sadrži odredbu da neprihvaćanje izvješća pravobranitelja može biti razlog za njegovo razriješenje pravobranitelja, a dodana je i odredba kojom se predviđa raspisivanje novog natječaja za pravobranitelja za djecu u roku 90 dana od dana stupanja Zakona na snagu

Sabor odlazi na ljetnu stanku do 15. rujna, a zadnji dan zasjedanja odradio je glasanja o nizu važnih točaka. Između ostalog, potvrdio je Đuru Sessu za predsjednika Vrhovnog suda te smijenio Nadzorni odbor HRT-a, a izglasao je i izmjene Ovršnog zakona te novi Zakon o pravobraniteljici i otvorio vrata njezinoj smjeni, piše N1.


Sabor je većinom glasova, njih 81, izglasao novi Zakon o pravobranitelju za djecu, koji sadrži odredbu da neprihvaćanje izvješća pravobranitelja može biti razlog za njegovo razriješenje pravobranitelja, a dodana je i odredba kojom se predviđa raspisivanje novog natječaja za pravobranitelja za djecu u roku 90 dana od dana stupanja Zakona na snagu, piše N1.

Zakonu se danima protivila oporba, a i pravobraniteljica za djecu Ivana Klarić Milas smatra da se radi o manevru za njenu smjenu. Naime, mandat joj traje sve do 2022. godine, piše N1.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0