Svjetska rukometna federacija (IHF) odgodila je oba svjetska prvenstva koja su bila planirana da se održe do kraja 2020. godine. Riječ je o Svjetskom kadetskom prvenstvu kojem je domaćin trebala biti Hrvatska, odnosno grad Poreč od  01. do 13. prosinca, i Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se  trebalo održati u  Rumunjskoj, odnosno gradu Bukureštu od 02. do 12. prosinca 2020. godine.

Razlog odgode natjecanja je jačanje i širenje korona virusa u mnogim dijelovima svijeta i nemogućnosti reprezentacija da putuju – javio je Hrvatski rukometni savez.

IHF je oba ta natjecanja prebacio na sljedeću godinu, a točne datume utvrdit će kasnije nakon razgovora sa zemljama domaćinima. IHF je također priopćio da će svi koji su imali pravo nastupa na prvenstvima 2020. godine, moći igrati sljedeće godine bez obzira što su godinu dana stariji.

U subotu na Gripe za Split 2010

Od rukometnih novosti istaknimo kako je ovaj vikend ‘preskočeno’ 2. kolo Prve Hrvatske rukometne lige za žene. Iduće kolo će se igrati u subotu 10. listopada. Kažimo i da su prošlog vikenda svoje utakmice odigrale i tri dalmatinske ekipe.

Lucija Ercegović – standardna igračica Splita 2010

Dalmatinka iz Ploča je u Bjelovaru izgubila rezultatom 38-28, dok su Sinjanke i Splićanke upisale pobjede. Rukometašice Sinja su svladale Viroviticu, na kraju je bilo 36-30, dok su se igračice pomlađenog Splita 2010 s gostovanja vratile s pobjedom, razbile su Dugo Selo’55 rezultatom 26-32. Splićanke iduće kolo igraju na Gripama, dolaze im rukometašice Zrinskog iz Čakovca, pa se očekuje još jedna pobjeda.

Naime, igračice Zrinskog izgubile su doma u 1. kolu od Osijeka rezultatom 18-26, a za vjerovati je da će domaća publika na Gripe u subotu, 10. listopada doći podržati rukometašice Splita 2020, za koje igraju Gabrijela Zelić, Klara Kalajžić, Klara Rubić, Justina Stojanov, Ivona Stilinović, Anđela Romić, Anja Macan, Julija Kapitanović, Klara Arar, Lusija Ercegović, Sara Marendić, Klara Birtić, Vana Bešker i Venera Surjan.Dakle, planirajte subotu popodne – dođite na Gripe, podržite Split 2010!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime