Nakon što su u 1. kolu u gostima dobile ekipu Dugog Sela, u subotu navečer rukometašice ŽRK-a Split 2010 u maloj dvorani na Gripama su svladale i ekipu Zrinskog iz Čakovca. Na kraju je bilo 32-26 (16-11).

Od početka utakmice bilo je jasno da su se gošće susrele s dosta jačom, iako pomlađenom ekipom. Iako, nije sve dobro krenulo po domaće igračice. Naime, u zagrijavanju se ozlijedila jedna od najboljih igračica Splita 2010 – Justina Stojanov. Po svemu sudeći, radi se o rupturi lista, kojeg je ozlijedila prije nekoliko dana na treningu.

Ipak, splitske igračice, pod vodstvom trenera Mirka Bašića, cijeli susret su bile dominantne, te nisu pružile nikakve šanse rukometašicama Zrinskog.

– Vidjeli ste i sami, cure su igrale kao pravi kolektiv, sve su dale maksimum i u obrani i u napadu. Ipak, ako bismo mogli nekoga izdvojiti, to je Klara Rubić, koja nije dala najviše golova, ali se iskazala najviše u svim segmentima igre. I u napadu, ali i u obrani, te u organizaciji igre i asistencijama – kazala nam je Blaženka Širinić, pomoćnica trenera Mirka Bašića.

Za Split 2010 su igrale: Gabrijela Zelić (postigla 1 gol), Ana Fradelić, Marijeta Maleš, Klara Rubić (5 golova), Ivona Strinić, Ana Petković, Anđela Romić, Anja Macan (2), Klara Arar (6), Lucija Ercegović (5), Sara Marendić (3), Klara Birtić (7) i Venera Surjan (3).Po običaju, odlično je branila kapetanica Ivona Stilinović, a imala je i dobru zamjenu – Juliju Kapitanović.

Idući susret cure Splita 2010 igraju u gostima, u subotu, 17. listopada, protiv favoriziranog Bjelovara.

– Upravo zbog toga, jer je Bjelovar jača ekipa, igrat ćemo opušteno, i tu je usprkos svemu, svašta moguće – kazala nam je Blaženka Širinić. Što kazati nego – sretno!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime