Još je jedna iznimno topla noć za nama. Primjerice iza ponoći u Splitu je izmjereno vrlo toplih 26°C, u Kaštelima 27°C, na dubrovačkom primorju 28°C, a u Zaostrogu čak 29°C! Tako visoke temperature zraka iznimno su visoke za noćne sate u rujnu.

Temperature zraka iza ponoći u Dalmaciji

Atipično za rujan, temperature zraka će u odnosu na dosadašnje vrijednosti još malo rasti prema sredini mjeseca. Prema prognostičkim modelima, najtopliji dani trebali bi biti nedjelja, ponedjeljak i utorak, kada bi najviše dnevne temperature zraka ponegdje trebale dosezati vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva. Nije isključena mogućnost da ponegdje padnu apsolutni rekordi za rujan.

U petak i subotu nas očekuje vedro vrijeme. Ujutro i navečer puhat će slaba, ponegdje i umjerena bura. Danju slab maestral, a kasno popodne na moru srednje i južne Dalmacije umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 15°C ponegdje u Zagori do 26°C ponegdje uz obalu. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 29 do 34°C.

Vedro će biti u nedjelju u kojoj će biti neznatno toplije nego u subotu, pa će najviše dnevne temperature zraka doseći 35°C. Navečer će zapuhati umjerena do pojačana bura koja će imati fenski učinak pa bi noć na ponedjeljak mogla biti i rekordno topla.

Prvi dio sljedećeg tjedna bit će vruć, ponegdje i vrlo vruć, a tek nekoliko stupnjeva svježije moglo bi biti u drugom dijelu sljedećeg tjedna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime