Načelnik općine Klis Jakov Vetma najavio je gašenje rudnika i cementare na području Klisa. O toj temi oglasio se na svojem Facebook profilu.

“Kada sam postao načelnik Općine Klis, vrlo jasno i direktno sam izrazio stav kako kamenolome i tupinolome ne vidim u budućnosti dijelom razvoja naše zajednice. O tome mogu posvjedočiti moji najbliži suradnici. Nije to bio samo moj stav, već sam u mnogim razgovorima s našim stanovnicima osjetio da moramo krenuti u drugom smjeru.

Naši roditelji i djedovi ostvarivali su svoju egzistenciju radeći u Dalmacijacementu, Pomgradu i Konstruktoru, lokalna zajednica imala je svoju korist, ali novo vrijeme traži nova rješenja, a to sigurno nisu ove djelatnosti.

Tvornica 10. kolovoz prva odlazi u povijest. Za kamenolom u Klis Kosi ćemo sve detalje znati do kraja godine. I bit će pozitivni za naše ljude. A kamenolom u Dugobabama je u stečajnom postupku tvrtke Konstruktor i novi vlasnik opet bi morao dobiti našu suglasnost za dobivanje koncesije. Nju, dok se mene pita, nitko dobiti neće.
2020. je po mnogo čemu izazovna. Ali, ova godina bit će prekretnica i u ovom smislu. Zatvorimo stranicu razvoja na štetu okoliša i okrenimo se izazovima budućnosti, pogotovo obnovljivim izvorima energije.

Za kraj, uopće nisam a priori protiv ovih gospodarskih djelatnosti. Međutim, njihova lokacija nikako ne može biti uz samo naselje. Desetljeća suživota s minama i prašinom uskoro će biti iza nas”, napisao je Vetma.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime