Rotaract klub Split školskim priborom opremio sve osnovnoškolce u Krušvaru!

Od srca zahvaljuju svima koji su pomogli da uvesele učenike Područne škole u Krušvaru

Iako je školska godina već počela, to nije spriječilo članove splitskog Rotaract kluba da u zajedničkoj akciji s drugim hrvatskim Rotaract klubovima doniraju učenike Područne škole Ante Starčevića Dicmo u Krušvaru. Pitate se zašto baš učenike Područne škole u Krušvaru?


Loša demografska situacija u Hrvatskoj, pa tako i u našoj Dalmatinskoj zagori, dovela je do pada broja upisanih prvašića. Ipak, vijest da se jedna osnovna škola izdvojila u tom negativnom trendu dala nam je barem malo nade da nije sve tako crno. Naravno, riječ je malom naselju Krušvar koji spada u Općinu Dicmo. Ove godine je tako u obnovljenu školu krenulo devet prvašića, a škola ukupno broji 26 učenika od prvog do četvrtog razreda, što je 5 više nego lani!

„Razmišljali smo o jednoj ovakvoj akciji, ali se nismo mogli odlučiti kome donirati. Toliko je potrebitih, a zaboravljenih. Kad smo čuli za ovaj pozitivan primjer iz malog sela u zaleđu našeg Splita, to je bilo to. Htjeli smo ovoj priči dati svoj mali doprinos, pomoći roditeljima i uveseliti tu djecu. Nažalost, mnoga djeca u našoj zemlji nemaju iste uvjete školovanja i to je bio naš motiv, pokazati im da nisu zaboravljeni. Nadamo se da smo u tome uspjeli!“ – poručuju iz Rotaract kluba Split koji je nabavu školskih potrepština osigurao donacijama svojih kolega Rotaractera iz cijele Hrvatske, kao i splitske tvrtke Papirus grupa d.o.o.

Od srca zahvaljuju svima koji su pomogli da uvesele učenike Područne škole u Krušvaru i nadaju se da će ih nagodinu biti i više, a da će druge škole imati isti „problem“.

Za one koji ne znaju, fokus Rotaract-a je razvoj mladih pojedinaca te razvijanje njihovih liderskih sposobnosti, putem organizacije raznoraznih projekata i umrežavanjem s relevantnim kontaktima iz lokalne zajednice.

Tako su glavni ciljevi pomoći lokalnoj zajednici kroz organizaciju humanitarnih i inih projekata, promicanje mladih putem jačanja njihovih liderskih i ostalih sposobnosti, promicanje ljudskih vrijednosti i prava, te naposljetku putovanja i druženje, pa tako i umrežavanje prema unutra, ali i prema van.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime