Roko Blažević: Spot i nastup u Izraelu bit će puni iznenađenja

Promijenili smo neke stvari, ne smijem puno otkrivati - kaže Roko

Uoči odlaska u Izrael porazgovarali smo s našim Rokom Blaževićem. Intenzivne pripreme su u tijeku, no stigao je u subotu i na Prisavlje pozdraviti zvijezde showa Zvijezde pjevaju, ali i britanskog predstavnika na Eurosongu. Otkrio je kako je počela njegova karijera, što očekuje od Eurosonga i kako se vidi u budućnosti.


Otkada zna za sebe pjeva pod svjetlima reflektora, na pozornici se osjeća kao kod kuće.

– Bilo je nekih ‘nastupića’ dok sam još bio mali. Nastupao sam s tri godine na nekom dječjem festivalu u svojoj uvali, ali nešto znatnije se počelo događati od 2011. kad sam krenuo na talent showove, tada sam nastupao i u HNK u nekim operama i mjuziklima. Od moje 11. godine sve je nekako krenulo uzbrdo – rekao je za HRT.

Za Rokov neosporivi glazbeni talent zaslužni su i roditelji. Nema dana kada se u njegovoj obitelji ne zapjeva ili ne zasvira. U ostvarenju sna pomažu mu glazbeni uzori – Bruno Mars, Christina Aguilera i Jacques od kojih, kako kaže, grabi ono najbolje i stvara sebe. Cijeni svaku vrstu glazbe, no sluša uglavnom pop i ono što pjeva.

– Zbog svog ukusa izbjegavam narodnjake, to jednostavno nije ‘my cup of tea’. Dosta su me i roditelji usmjerili dok sam bio mali na neku glazbu. Recimo slušali smo Queenovce, od kuće do vrtića ili škole, uvijek neka dobra stara mjuza – otkriva Roko.


Sve se to pokazalo kao dobar recept za stvaranje uspješnih glazbenika. Roko je ove godine pobijedio na Dori. Nastupa na Eurosongu u izraelskom Tel Avivu se ne boji. Formula za uspjeh ne postoji, a cijeli tim spreman je i dat će sve od sebe.– Mislim da sve čeka neka vrsta iznenađenja u Izraelu. Promijenili smo neke stvari, ne smijem puno otkrivati, a i da smijem ne bih vam otkrio, mislim da je najbolje da to ostane iznenađenje, kaže, dodajući kako uz sve pripreme misli da nema mjesta ni strahu ni tremi i da će to dobro odraditi.

Ovih je dana u Zagrebu sniman i videospot za pjesmu “The Dream”. No baš kao i o nastupu u Tel Avivu, Roko ne otkriva previše.

– Spot će biti baš zanimljiv. U njemu ću biti ja, vidjet će se prepoznatljive točke mene u spotu i bit će dosta zanimljivih trenutaka, možda i potresnih. Eto, vidjet ćete -poručuje.

U pauzi snimanja spota Roko je posjetio HRT gdje je upoznao i eurovizijskog predstavnika iz Velike Britanije Michaela Ricea.

Poslije Eurosonga čeka ga matura zbog koje se ne brine jer, kaže, po prirodi je kampanjac. Želja mu je studirati glazbu. Ostvariti sebe u glazbi najveći mu je san i o drugoj mogućnosti i ne razmišlja. Roko, sretno!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime