RODITELJI PIŠU PLENKOVIĆU “Ne zanima me od kuda ćete stvoriti novce za plaće učitelja koje im ionako ne isplaćujete vi već ja i svi drugi roditelji”

"Potplaćenost učitelja je dovela do toga da škole više ne mogu pronaći učitelje i profesore matematike, biologije, kemije, fizike, a o informatici da ne govorimo. Nisu šutili godinama već desetljećima."


Nakon najave frontalnog štrajka do ispunjenja zahtjeva prosvjetara skupina roditelja iz Rijeke okupljena u grupi ‘Za pametne ploče’ organizirala se i počela slati pisma Vladi sa zahtjevom da udovolje traženjima sindikata.


Jedna od roditelja, Jasna Baraba, smatra da je vrijeme da roditelji počnu raditi pritisak na Vladu da udovolji učiteljima kako bi škola konačno počela s normalnim radom. Jasna je najavila kako će počevši od danas, svakoga dana slati mail na gradjani@vlada.hr dok se ne ispune zahtjevi prosvjetarima. Nada se i kako će joj se pridružiti drugi roditelji jer ‘nije njeno dijete i njegovo obrazovanje zadnja rupa na svirali u ovoj zemlji’.

Njen mail prenosimo u cijelosti.

“Poštovani predsjedniče vlade Republike Hrvatske,

Već tjednima traje štrajk učitelja i profesora u našoj zemlji.
Više od 25 godina traje kriza u ovoj zemlji. Cijelo to vrijeme su učitelji bili po strani i čekali kada će doći bolji dani kako bi konačno mogli živjeti od svog rada.
Potplaćenost učitelja je dovela do toga da škole više ne mogu pronaći učitelje i profesore matematike, biologije, kemije, fizike, a o informatici da ne govorimo. Nisu šutili godinama već desetljećima.
Iz godine u godinu nam odlaze liječnici i medicinske sestre, bolnice nam pucaju po šavovima i Vas to ne brine. Zato što Vaše dijete neće ostati bez liječnika, dok moje hoće.
Sada pomalo gubimo i učitelje. Vas ni to ne brine, jer će Vaše dijete ići u privatnu školu, dok moje neće.
Plaće učiteljima ne isplaćujete Vi, niti Vaša vlada, isplaćujem je ja i svi drugi roditelji koji svakodnevno rade kako bi zaradili novac od kojih će učitelji biti plaćeni.
Moje dijete kao i sva ostala djeca u ovoj zemlji imaju pravo na obrazovanje, a trenutno im Vi to pravo onemogućujete jer ne želite udovoljiti zahtjevima učitelja i profesora.
Ne zanima me od kuda ćete stvoriti novac za njihove plaće. Vi nudite povećanje plaće od 6,11% svim državnim i javnim službenicima iako to nisu niti tražili, a učitelju mog djeteta ne želite udovoljiti i ispuniti zahtjev. Novaca za sve imate ali samo za učitelje nemate!?
Ovim putem ZAHTJEVAM da odmah ispunite sve zahtjeve sindikata kako bi se nastava nastavila normalnim tijekom.
Zapamtite…ne zarađujete Vi moju plaću, već ja Vašu.

Srdačan pozdrav”, u potpisu Jasna Baraba.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime