Frontalni sustav tijekom srijede stigao je i do Dalmacije. Zbog toga je cijelo jutro u sjevernoj Dalmaciji bilo oblačno, povremeno uz kišu. Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, do 11 sati čak 25 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Žmanu na Dugom Otoku. Zlarin je dobio 20 litara, a slijede Biograd na Moru 18, Golubić 16, Skradin 14, Starigrad Paklenica 13, Zaton 11, Vodice i Drniš 10, Dinara 6, Šibenik 4 litre po kvadratnom metru.

Satelitska snimka naoblake (Vrijeme & radar)

U isto vrijeme u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji bilo je suho, ponegdje i sunčano.

Ovakav raspored oblaka i oborine uvjetovao je velike razlike u temperaturi zraka. Velike temperaturne razlike vladaju između sjeverne i ostatka Dalmacije. Tako je sredinom dana na kninskom području 8°C, u Drnišu 10°C, u Šibeniku 11 do 12°C.

Samo nekoliko kilometara dalje, u Primoštenu je 20°C, a u Rogoznici 21°C. Južnije od Splita temperature prelaze toplih 20°C, a na dubrovačkom području se ponegdje mjeri čak 24°C.

Temperature zraka u Dalmaciji sredinom dana (Pljusak.com)

Slično vrijeme bit će u četvrtak, a sunčano i toplije bit će u petak. Od subote kreće višednevna južina, a kišnim danima ne vidi se kraja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime