Rijetko viđen potez hrvatskih političara: Katarina Ujdur iznenadila mnoge svojim potezom

"Vraćam se u privatni sektor, obiteljsku tvrtku u kojoj sam i radila prije nego što sam zamjenila Božu Petrova na čelu Grada" - napisala je Ujdur

Zakonu o lokalnoj samoupravi predviđa mogućnost da osobe koje su dužnost obavljale profesionalno posljednjih šest mjeseci, prije prestanka obavljanja dužnosti imaju pravo na plaću i staž osiguranja za vrijeme od šest mjeseci po prestanku obavljanja dužnosti u visini prosječne plaće koja im je isplaćivana posljednjih šest mjeseci.


Spomenuto pravo neće iskoristiti MOST-ovka Katarina Ujdur, koja se na nedavnim izborima u Metkoviću natjecala za gradonačelničku funkciju i izgubila od HDZ-ovog Dalibora Milana.

Ujdur je na svome Facebooku objavila da se odriče ukupno 76.000 bruto naknade idućih 6 mjeseci. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

Kao što sam se odrekla mjesečne naknade u iznosu od 2.500 kuna kada sam obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika, tako se sada odričem prava na 6 mjeseci gradonačelničke plaće, odnosno 76.000kn bruto iznosa plaće koje ostavljam gradskoj blagajni svoga grada.

Kao i drugi Mostovci, u politiku sam ušla da služim svom Gradu i građanima i tako sam se ponašala na mjestu zamjenice, ali i na mjestu obnašateljice dužnosti gradonačelnice. S istim idealima odlazim s čelnog mjesta u Gradu Metkoviću i nastavljam borbu kao gradska vijećnica. Vraćam se u privatni sektor, obiteljsku tvrtku u kojoj sam i radila prije nego što sam zamjenila Božu Petrova na čelu Grada. Sve one vrijednosti koje sam u obiteljskoj tvrtki naučila, primjenjivala sam i u vođenju Grada kojeg sam vodila odgovorno i transparentno.

Nadam se da će se novi gradonačelnik i koalicija HDZ- HSS na isti način odnositi prema gradskim financijama.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/BasZatoMetkovic/photos/a.230973437344861.1073741828.229875960787942/311951282580409/?type=3&theater” bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0