Jadranski derbi 26. kola odigrava se u Rijeci, a ujedno donosi i borbu za drugo mjesto na ljestvici. Hajduk uoči utakmice ima 45 bodova, a Rijeka samo bod manje. U prethodnom su kolu Bijeli na domaćem terenu izgubili od Dinama, a Rijeka je s visokih 4:1 svladala zaprešićki Inter. Igor Tudor na Rujevicu je poslao sljedeću postavu: Posavec – Radić, Dimitrov, Mujakić – Juranović, Barry, Jradi, Tahiraj – Caktaš – Kreković, Jairo. Radić starta umjesto kartoniranog Ismajlija, a Jradi dobiva priliku od prve minute umjesto Jurića.

Početno odmjeravanje snaga odvijalo se uz minimalno cjepkanje igre jer je glavni sudac Batinić pustio većinu duela. U 9. je minuti Halilović pucao iz prve i propustio dobru priliku za Rijeku. Dvije minute kasnije Raspopovićev je ubačaj završio u Posavčevim rukama na prvoj vratnici. Hajduk je oko 15. minute susreta počeo pritiskati, ali stalno je izostajao dobar zadnji pâs.

U 24. minuta dva zicera za Rijeku, prvo je Čolak ubacio, Gorgon natrčao i pogodio gredu, a Halilović je primirio odbijanac i pucao zdesna, no Posavec je obranio njegov udarac. U 30. minuti Raspopović ruši Tahiraja i zarađuje žuti karton. Četiri minute kasnije Gorgon je pokušao iz slobodna udarca, ali išao je preko gola. Već je u sljedećem napadu Andrijašević propustio stopostotnu šansu, njegov je udarac zaustavila stativa, a odbijena je lopta završila u Posavčevim rukama.

Caktaš je tek u 38. minuti počeo raditi na Hajdukovoj statistici udaraca u okvir gola. Rijeka je u 41. minuti imala još jednu veliku priliku, Dimitrov je izgubio loptu u opasnoj zoni, ali na kraju se uspio vratiti i lopta je završila kod Hajdukova golmana. Capan je potom požutio zbog prekršaja. U posljednjoj je minuti prvoga poluvremena Halilović pucao pored gola. Rijeka je bila konkretnija, a Bijele je tijekom većine poluvremena spašavala samo sreća.

Domaći su i u drugo poluvrijeme ušli bolje, Čolak se kroz Hajdukovu obranu sjurio prema Posavcu i pucao vrškom kopačke, no golman Bijelih i iz tog je duela izišao kao pobjednik. U 49. minuti Posavec opet fantastično intervenira na odličan Gorgonov udarac iz daljine. U 52. minuti Tudor mijenja Tahiraja Jakolišem. U 57. minuti Radić je pogriješio, a Andrijaševićev je ubačaj-udarac Posavec odbio nogom. U 62. minuti dotad sjajni Posavec ipak je kapitulirao nakon što je pokušao zatvoriti Čolaka i popraviti greške svoje obrane, lopta se opet odbila Čolaku, pogodila ga u ruku, potom je zaobišao Posavca i zabio pored dvojice hajdukovaca pred mrežom.

U 66. minuti Posavec čudesno brani odličan udarac Štefulja. U 69. minuti Caktaš je napucan u ruku s metra udaljenosti, a Batinić je tražio pomoć VAR-a u procjeni jedanaesterca. Potom ne samo da ga je sudio, nego je Caktaša počastio i žutim kartonom. Siguran je izvođač s bijele točke u 72. minuti bio Gorgon. Pri sljedećem je prekidu Blagaić ušao umjesto Jradija, a Halilovića je zamijenio Pavičić. U 81. minuti Caktaš je pokušao iz daljine, bio je to lak plijen za Pandura. Na drugoj je strani Čolak blokiran u posljednji trenutak. Iz igre je zatim izišao Gorgon, a ušao Lončar. Hajduk je mogao zabiti u 90. minuti, Eduok je prenio loptu do Jaira koji se nije dobro snašao pred riječkim golom.

U pet minuta sudačke nadoknade većih prilika nije bilo pa je Hajduk ovim porazom pao na treće mjesto. Igra je bila očajna, s mnoštvom pogrešaka i potpuno bezidejna prema naprijed, a jedina je svijetla točka bio vratar Posavec bez čijih je bravura poraz mogao biti mnogo teži.

HAJDUK: Posavec – Radić, Dimitrov, Mujakić – Juranović, Barry, Jradi, Tahiraj – Caktaš – Jairo, Kreković

Klupa: Ljubić, Simić, Jakoliš, Eduok, Blagaić, Jurić, Vučur, Dolček, Čolina, Vušković

RIJEKA: Pandur – Capan, Galović, Smolčić – Raspopović, Halilović, Lepinjica, Štefulj – Andrijašević – Gorgon, Čolak

Klupa: Nwolokor, Murić, Pavičić, Yateke, Escoval, Tomečak, Iglesias, Čeliković, LončarKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime