Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić izjavio je kako ne očekuje da će Vlada posegnuti za zabranom štrajka učitelja i nastavnika.

– Za to nema pravnog temelja, doduše u ovoj je zemlji sve moguće, vidjeli smo kako funkcioniraju institucije i kako se pravosudne daju instrumentalizirati od politike – rekao je Ribić na RTL-u, uvjeren kako, ipak, nema šanse da zabrana štrajka prođe.
Nije htio prognozirati hoće li se štrajk prosvjetara pretvoriti u širi val nezadovoljstva.

– Ja to ne znam, ne volim prognozirati, ali sve su opcije moguće – da se štrajk uruši, da se to raširi, da se drugi uključe – rekao je.

– Nema nikakve šanse da napravimo nešto protivno volji naših članova – uzvratio je na pitanje zašto sindikati u “prijelaznom roku” ne bi pristali na ponudu Vlade o rastu plaće.

– Sindikati su vodili radnike i štrakjaše sve ovo vrijeme, nakon referenduma radnici i štrajkaši vode sindikale čelnike – rekao je Ribić, držeći kako bi se premijer trebao pristati na zahtjeve prosvjetara.

Ustvrdio je i kako je aktualna Vlada 12 puta mijenjala koeficijente, pa nema razloga da to ne napravi i za prosvjetare.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime