Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

RIBARNICA KAO CENTAR SPLITSKE GASTRONOMIJE Brojni poznati došli su na otvorenje nove gastro oaze

[FOTOGALERIJA] Svečano otvoren Festival dalmatinske gastronomije by Noštromo, pogledajte tko je sve bio na otvorenju
D.D. / Foto: PRESS8. lipnja 2023. 16:23
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Priznati splitski chef Zlatko Marinović ovog ljeta Splićanima i njihovim gostima otkriva čari tradicionalne dalmatinske spize na mjestu s kojim u lokalnoj gastronomiji sve počinje. U  središnjoj splitskoj Ribarnici svako popodne i večer, sa svojim timom nudi izvorne okuse i mirise Dalmacije, servirajući i neka zaboravljena jela naših baka.

Od slanih i friganih srdela, preko otočkog brujeta, različitih marinada i buzara, frigadura gavuna, lignji i kozica, preko skradinskog orza i dalmatinske pašticade, posjetitelji mogu dobiti presjek onoga što se na ovim područjima donedavno svakodnevno jelo. K tome, svaki pjat je pomno osmišljen i aranžiran kako bi se spojili tradicionalni okusi i moderno ruho suvremene gastronomske ponude.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

„Ideja je došla sama od sebe, nakon iskustava koja smo imali u nekim ranijim godinama kada smo ovdje radili posebne, jednokratne manifestacije i svečane večere. Međutim, ovo je puno jači izazov jer nas čeka veliki posao u kojem ćemo svakodnevno oživljavati Peškariju, stvarajući čaroliju na ovom kultnom mjestu, na kojem već desetljećima počinje svaki moj dan. Potrudili smo se pružiti najbolje, uz recept za koji vjerujemo da mora dati rezultata: puno emocija, ljubavi, ali i mišljenja struke. Tu svakako želim istaknuti našeg istinskog masterchefa i mog velikog učitelja Zdravka Kalabrića kojem uvijek prvom predstavim zamisli oko menija, kao i dragog prijatelja Damira Fabijanića koji me svojim prepoznatljivim fotografijama prati kroz veliki dio karijere.“ pojasnio je chef Marinović.

Naime, uz ukusna jela kakva gosti očekuju od legendarnog chefa splitskog restorana Noštromo, dodatnu čar daje i pomno osmišljen prostor. Svako popodne interijer Ribarnice “odijeva” se u umjetničke fotografije Damira Fabijanića koje prati posebno osvjetljenje. Sve ovo Peškariju već danas postavlja na jedinstveno i nezaobilazno mjesto blagovanja i susreta, kako domaćih gostiju, tako i stranaca. U to su se na svečanom otvorenju u srijedu uvjerili rado viđeni Splićani poput akademske slikarice Ence Kovačević, dizajnerica Nede Makjanić i Monike Sablić, glumaca Ive Parkušića i Ane Gruice Uglešić, fotografa Jadrana Lazića i Feđe Klarića, odvjetnika Silvija Hraste,  poduzetnice Biljane Mančić, pjevačice Silvije Dvornik te direktorice Gault&Millau Hrvatska Ingrid Badurine Danielsson.

nostromo  42
GALERIJA
Kliknite za pregled

 Početak Festivala dalmatinske gastronomije by Noštromo posebno emotivnim doživjela je  Branka Bezić, praunuka Ante Bezića prema čijem je projektu 1890. otvorena splitska Ribarnica, no emocije su se mogle osjetiti i kod svih prisutnih, posebno u trenutku kada je chef Marinović servirao desert koji je za ovu prigodu napravio njegov unuk Stipe. Mladi Marinović koji je netom završio srednju školu, već ide stopama svoga djeda, osvajajući nagrade na međunarodnim kulinarskim natjecanjima.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
4
Haha
1
Nice
0
What?
0
Laž
1
Sad
1
Mad
9
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Vrijeme se potpuno minjenja na Badnjak, dio zemlje snijeg, dio kiša. Tek prema kraju godine prava zima kuca na vrata!
50
min
Vrijeme se potpuno minjenja na Badnjak, dio zemlje snijeg, dio kiša. Tek prema kraju godine prava zima kuca na vrata!
"Toliko zavoli onoga na koga naiđe da mu svakodnevno 'pije krv': Znate li da je bršljan jako ljekovit za jednu stvar?
1
sat
"Toliko zavoli onoga na koga naiđe da mu svakodnevno 'pije krv': Znate li da je bršljan jako ljekovit za jednu stvar?
Sara je samo 25 godina postala doktorica medicine s prosjekom 5,0, osvaja nagrade i budućnost vidi u Hrvatskoj brinući se o najmlađima
2
sat
Sara je samo 25 godina postala doktorica medicine s prosjekom 5,0, osvaja nagrade i budućnost vidi u Hrvatskoj brinući se o najmlađima
Emotivnim koncertom u prepunom Lisinskom, Miroslav Škoro spektakularno proslavio 40 godina karijere
2
sat
Emotivnim koncertom u prepunom Lisinskom, Miroslav Škoro spektakularno proslavio 40 godina karijere
Preminula zvijezda kultne serije
4
sat
Preminula zvijezda kultne serije
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Prometna nesreća kod Poljica, stigao helikopter Hitne pomoći. Zatvorena magistrala
    Prometna nesreća kod Poljica, stigao helikopter Hitne pomoći. Zatvorena magistrala
    21. prosinca 2025. 12:50
  • Gradonačelnica Supetra nakon uklanjanja HOS-ovog murala: "Obitelj mi je izložena napadima, pogotovo moj otac koji je branitelj"
    Gradonačelnica Supetra nakon uklanjanja HOS-ovog murala: "Obitelj mi je izložena napadima, pogotovo moj otac koji je branitelj"
    21. prosinca 2025. 09:53
  • Maja Šuput rasplesala publiku u Gradini, večeras slijedi humanitarna večer
    Maja Šuput rasplesala publiku u Gradini, večeras slijedi humanitarna večer
    21. prosinca 2025. 12:44
  • Torcida u završnici utakmice istaknula emotivnu poruku s tribine: "Pitaju me zašto..."
    Torcida u završnici utakmice istaknula emotivnu poruku s tribine: "Pitaju me zašto..."
    21. prosinca 2025. 16:53
  • Direktor naše poznate firme dobio otkaz zbog veze s kolegicom
    Direktor naše poznate firme dobio otkaz zbog veze s kolegicom
    21. prosinca 2025. 19:19
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.