Retrospektivna izložba Jakše Matošića u Gradskoj knjižnica Marka Marulića: 13. petak je za plakat

Možda je baš poster originalno rješenje za vašu sobu u vrijeme darivanja?!


Izložba MATOŠIĆ / POSTERI / RETROSPEKTIVA1, zbog datuma otvaranja najavljena i kao 13. petak je za plakatdonosi autorski izbor sačuvanih postera i jumbo plakata multimedijalnog likovnog umjetnika Jakše Matošića i postavom skicira dizajnerski i ilustratorski segment njegovog dosadašnjeg rada. 


Autor je član HULU Split, ali i HDS-a, kao skladatelj scenske, filmske i eksperimentalne glazbe, pa je upravo glazba tema većine izloženih radova koje smo sretali i na ulicama. Iako bez svečanog otvorenja, izložbu možete pogledati u Atriju Središnjice GKMM-a Split, ali i na internetskoj galeriji.

Kratka biografija

Iako u vrtiću izlaže uglavnom temperu, kasnije fasciniran stripom, na splitskoj školi primijenjenih umjetnosti bira grafički dizajn, a na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu odsjek grafike Dževada Hoze.
Dosad izlaže na 20-ak žiriranih izložbi međunarodne suvremene umjetnosti i grafike, u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je i voditelj nekoliko kreativnih radionica za djecu i odrasle.

Primijenjenom umjetnošću bavi se kao freelance art direktor, copywriter, designer vizualnog identiteta i ilustrator. Napisao, snimio i producirao stotine reklamnih songova. Kao redatelj glazbenih video spotova debitirao na MTV-u. Vodio TV talk show i igrao u HNK. Autor je scenske, filmske i eksperimentalne glazbe. Piše aforizme, poeziju, recenzije i slogane. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
4
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime