•   
  •   

D.D. / Foto: Rene Karaman

Prošlo je tek pola godine od otvorenja i prvih gostiju u bajkovitom naselju Fenomen Plitvice, smještenom petstotinjak metara ponad Velikog slapa u sklopu Nacionalnog parka Plitvička jezera, a vlasnici iz tvrtke Potestas za zadovoljstvom zbrajaju šestomjesečne poslovne rezultate.

U devet komfornih drvenih kuća luksuznog interijera popunjenost se tijekom prvih mjeseci vrtjela oko 70 posto, u kolovozu je premašila 80 posto, a rujan bi trebao biti čak i bolji. Za luksuzni smještaj, malu spa zonu, sportske sadržaje, vrhunski restoran i jedinstveno okruženje, gosti sa svih strana svijeta bez problema dnevno plaćaju od dvjestotinjak eura naviše. Pa čak i po tisuću eura, koliko je noćenje u najekskluzivnijem objektu, koji, recimo, novinari u posjetu resortu Fenomen Plitvice prije neki dan nisu mogli razgledati jer je bio – zauzet.

Najbrojniji gosti su, inače, Nijemci i Austrijanci, a naselje u Plitvica Selu s 18 smještajnih jedinica prostire se na 142 tisuće četvornih metara. Sve kućice nose imena plitvičkih jezera, a investitor, tvrtka Potestas, njihovom je gradnjom zaokružila turistički proizvod koji nudi na Jadranu. Potestas u vlasništvu, naime, ima i poznati hotel Park u Splitu te luksuznu Villu Petra na Braču, a upravo su tamošnji gosti potaknuli ideju za širenje na Plitvice.

Mnogi su, naravno, željeli vidjeti Plitvička jezera i raspitivali se kod nas čega sve u Nacionalnom parku ima, gdje mogu odsjesti i slično, pa smo i mi počeli razmišljati u tom smjeru – otkriva Joze Tomaš, direktor tvrtke Potestas, kojem su još svježe slike otvorenja naselja pod metar i pol snijega.  •   
  •   

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime