Regata duga 100 nautičkih milja: U petak i subotu drugo izdanje regate “Sušac 100×2”

Dosada je prijavljeno preko 20 jedrilica iz Hrvatske i Slovenije što ovoj regati daje međunarodni karakter

Ovaj petak i subotu na rasporedu je dvadeset i drugo izdanje regate Sušac 100×2 u organizaciji jedriličarskog kluba Mornar iz Splita. 

Posebnost ove regate duge 100 nautičkih milja, što kurs od Splitske Gradske Luke kroz Splitska Vrata oko otoka Sušac i natrag trebaju odjedriti samo dva člana posade bez stajanja. Start ove jedinstvene regate biti će u petak u 12 sati ispred platoa kod ACI Marine. 

Dosada je prijavljeno preko 20 jedrilica iz Hrvatske i Slovenije što ovoj regati daje međunarodni karakter. S obzirom da prijave još nisu zaključene, za očekivati je da će ova brojka doći do 30 jedrilica.

Prema dostupnim prognozama, natjecatelje očekuje stabilno i sunčano vrijeme uz umjereni maestral. Prve jedrilice u cilju se očekuju u ranim jutarnjim satima subote. Dosadašnji rekord regate drži jedrilica Adria Azija HPB sa skiperima Darkom Prižmićem i Igorom Piacunom iz daleke 2007. sa jedrenim vremenom 13:37:52.

Regata će se moći pratiti uživo na stranicama www.jk-mornar.hr , a za praćenje regate osigurani su GPS/GSM uređaja za praćenje “tracker”.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0