Redovna godišnja skupština udruge Naš Hajduk: “Ovo je maraton u kojem ćemo se morati stalno dokazivati”

Danas se u velikoj predavaonici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Spitu održala Redovna godišnja skupština udruge Naš Hajduk

Danas se u velikoj predavaonici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Spitu održala Redovna godišnja skupština udruge Naš Hajduk. Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Ivan Rilov, a na dnevnom redu su se našle sljedeće teme:


1. Utvrđivanje kvoruma
2. Usvajanje dnevnog reda
3. Dodjela zahvalnica
4. Izvještaj o radu Udruge i financijski izvještaj
5. Odluka o iznosu članarine
6. Financijski i operativni plan
7. Ugovori
8. Razno

– Pod točkom  “Razno” predviđena je svojevrsna ćakula, gdje članovi mogu pitati što god ih zanima o radu Našeg Hajduka. – rekao je Rilov u najavi Skupštine.

Na Skupštini je sudjelovalo 106 članova, što je dovoljno za utvrđivanje kvoruma i odlučeno je da se održi. Na samom početku uručene su zahvalnice fotografu Duji Bonačiću iz Studija Bonačić, tvrtki Jedina, obrtu Sound System, Info zoni i tvrtki Fjuba prijenosi.

Predsjednik Rilov naglasio je kako je glavni cilj Udruge prepuštanje potpune autonomnosti klubu i nemiješanje u njegov rad. Dodao je kako je održano više od 50 info tribina, a i da je Udruga dobila nagradu za najbolju neprofitnu kompaniju. Posebno je ponasan na humanitarni rad Udruge i činjenicu da su podigli kaznenu prijavu protiv ministra Šustara za zlouporabu ovlasti.

Rilov je naglasio i da je Naš Hajduk postao drugi najveći vlasnik Hajduka iza Grada Splita, nakon kupnje 24,53 posto dionica od tvrtke Tommy.


Glavni operativac Udruge, Ante Krnić, je rekao kako su prihodi Udruge za prošlu godinu bili 7.8 milijuna kuna, a radi se o prihodima od članarina i donacija. Rashodi za 2016.su bili 1.4 milijuna kuna, a pretežno se radi o materijalnim rashodima. Višak prihoda u bilanci iznosi 6.3 milijuna kuna.

Najavio je i proširenje aktivnosti na gospodarsku djelatnost. Krajem prošle godine osnovana je tvrtka Naš Hajduk 2011 d.o.o. preko koje će se obavljati neke djelatnosti, a sve u svrhu ispunjenja ciljeva određenih Statutom. Članovi su jednoglasno prihvatili Izvješće o radu Udruge i Financijski izvještaj za 2016. godinu. Za revizorsku kuću je odabrano društvo Kalibović i partneri.Sljedeći prijedlog je bio pitanje iznosa članarine za 2018.godinu. Utvrđeno je da godišnja članarina za punoljetne ostaje 100 kuna, a za maoljetne 50 kuna. Ante Krnić je izjavio kako je planiran broj do kraja godine 45 tisuća članova, a za sljedeću 48 tisuća.

Projekt menađer Udruge, Tomislav Mikulić, najavio je nastavak akcije “Ili jesmo ili nismo” kojom se prikupljaju donacije za stjecanje dionica Hajduka.

– Imali smo početni sprint, prikupili iznos za prvu ratu, ali ovo je maraton u kojem ćemo se morati stalno dokazivati. – rekao je Mikulić, dodajući kako će se u ovom projektu trebati pokazivati konstantna briga prema donatorima, ali da će i osigurati stabilni godišnji prihod. Članovi su prihvatili Ugovor o kupnji dionica.

Skupština je zaključena malo prije 12 sati, čitanjem i jednoglasnim usvajanjem ugovora o kupnji dionica Tommy-a. Nakon Skupštine slijedi druženje i razgovor, rezervirano za članove.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0