REAKCIJA JAVNE USTANOVE NA ZAKLJUČAK GRADSKOG VIJEĆA “Od 55 uposlenih, čak 24 djelatnika su radnici na rampama i motrenju šume”

"Dosadašnja odluka Gradonačelnika o zabrani zapošljavanja onemogućila je realizaciju natječaja za stručnog voditelja, biologe, itd"

Tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća završila je u utorak jednoglasnim prihvaćanjem triju zaključaka. Jednim zaključkom splitsko Gradsko vijeće zadužilo je gradonačelnika da u suradnji sa stručnim službama analizira potrebnu za restrukturiranja JU Park šume Marjan. Gradonačelnik za provedbu ovog zaključka ima rok do konca aktualne godine.


VEZANI SADRŽAJ:

Svega nekoliko sati nakon ovoga, stigao je odgovor iz Javne ustanove. Prenosimo ga u cijelosti:

“Javna ustanova Park-šuma Marjan pozdravlja odluku gradskih vijećnika o pokretanju analize potrebe restrukturiranja Ustanove jer ne sumnjamo u potrebu postojanja Ustanove kao i pojačavanja stručnim šumarskim kadrovima.

Nova je Uprava jesenas i sama prionula resistematizaciji radnih mjesta što je proteklih mjeseci usporeno znatno prioritetnijom borbom protiv potkornjaka.

Smatramo neprimjerenima pojedina snebivanja nad godišnjim proračunom Javne Ustanove i postotkom utroška novca na plaće kad se zna da su to plaće ljudima za posao zaštite Marjana većinom na terenu (cc 75%).


Uoči sjednice Gradskog vijeća se u medijima pojavila informacija po kojoj se za naknade vijećnicima i strankama od početka godine, u tri mjeseca, izdvojilo MILIJUN kuna, ali se zna da je to novac za predstavnički sustav u čijem su funkcioniranju najbitniji ljudi. Uz ovakav budžet jednako je i u Javnoj ustanovi.

Podsjećamo, trenutno u ukupnom broju od 55 uposlenih čak 24 djelatnika su radnici na rampama i motrenju šume sukladno Preventivno operativnom planu zaštite od požara i čuvari prirode, a 17 ih je u službi koja se pod nadzorom voditelja, licenciranog šumara, bavi sječama i održavanjem šume te malim komunalnim popravcima.Svega su 4 djelatnice u jednoj od osnovnih djelatnosti Ustanove, promociji i edukaciji, koje konstantno rade na edukativnim materijalima, radu s osnovnim školama, promociji Marjana prikupljanjem, sistematizacijom i prezentacijom povijesne građe kroz izložbe i druge aktivnosti.

Na ostalim pozicijama, pravnim poslovima, financijskom kontrolingu, obračunima plaća, razvoju EU projekata, zaštiti na radu, i funkcijama koje jedna firma od 50 ljudi s terenskim i opasnim uvjetima rada mora imati radi po jedna osoba. U vremenima godišnjih odmora ili bolovanja sve nas to stavlja u ogromne probleme.

Obzirom da je dosadašnja odluka Gradonačelnika o zabrani zapošljavanja onemogućavala realizaciju natječaja za stručnog voditelja, biologe, itd … ne sumnjamo da će se analizom otvoriti mogućnosti prvenstveno za jačanjem prijeko potrebnog šumarskog stručnog kadra.

Javna ustanova pozdravlja odluku o potrebi analize, a poboljšanju djelotvornosti ćemo i sami doprinijeti skorom novom organizacijskom shemom i novom sistematizacijom radnih mjesta.” – stoji u današnjem priopćenju Javne ustanove Park-šuma Marjan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime