Nekadašnji raško-prizrenski episkop Artemije Radosavljević preminuo je danas u 85. godini života od posljedica koronavirusa u bolnici u Valjevu, piše Kosovo-online, prenosi Index.

Bit će sahranjen u rodnom Leliću gdje se nalazi sjedište Eparhije raško-prizrenske u egzilu na čijem je čelu otkad je isključen iz Sabora SPC-a.

Jučer je preminuo i poglavar SPC-a

Preminuli Artemije treća je žrtva koronavirusa među poznatijim pravoslavnim vođama. Podsjetimo, mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović preminuo je 30. listopada u 83. godini života od posljedica koronavirusa u Podgorici. Liturgiju za Amfilohija držao je 90-godišnji poglavar srpske pravoslavne crkve Irinej, koji je od koronavirusa preminuo jučer u Beogradu.

Artemije se školovao u Valjevu, Beogradu i Ateni te je bio profesor na bogoslovijama u Krki i Prizrenu. Prije deset godina uklonjen je s katedre Eparhije raško-prizrenske, a potom je nekoliko godina kasnije razvlašten i isključen iz Srpske pravoslavne crkve zbog nepoštovanja saborskih odluka koje je smatrao nekanonskim.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime