Pozitivan šok kod svojih suigrača izazvao je Hrvoje Marinović, koji je unatoč povredi i preporuci liječnika za mirovanjem te rizika od pogoršanja povrede zadnje lože, nastupio za ekipu Mertojak u prvoj utakmici 1/8 finala Lige prvaka u kuglanju protiv ekipe TJ Lokomotiva iz Češke Trebove.

Marinović nije odolio iskušenju da zaigra protiv najboljeg igrača protivničke ekipe, Jana Bine, koji ga je nesretno pobijedio na Svjetskom pojedinačnom seniorskom prvenstvu u Klužu, u svibnju ove godine, u borbi za brončanu medalju. Izvrsnom igrom te pobjedom 3:1 (608:574), dao je potrebni zamah za ostvarenje prve pobjede u Ligi prvaka, konačnim visokim rezultatom 7:1 (3638:3478).

Torcida Mertojak fanatičnim je navijanjem stvorila atmosferu u kojoj se gosti nisu mogli snaći pa je njihov konačni uvjerljivi poraz bio očekivan.

Ostali pojedinačni rezultati: Ivan TotićPetr Dobeš (1:3, 607:614), Nikola MušeVaclav Kolar (2:2, 617:587), Andrej KovačDominik Rumul (2.2, 628:623), Mihael GrivičićOndrej Topic (4:0, 588:533) i Dimitar DimitrovskiPavel Jirousek (4:0, 590:547).

Nakon ove pobjede kuglačima Mertojaka u uzvratu u Češkoj Trebovi, 8. prosinca, trebaju dva poena za prolazak među osam najboljih u Ligi prvaka i velikog susreta s najboljom kuglačkom ekipom na svijetu, prvacima Njemačke, SKV Rot-Weiss Zerbst 1999, finalistima prošlogodišnje Lige prvaka i ovogodišnjeg Svjetskog kupa.Za Dalmaciju Danas svoje dojmove o utakmici i atmosferi iznijeli su nam Jan Bina (Lokomotiva) i Andrej Kovač (Mertojak):

-Atmosfera je bila fantastična, ovako nešto se ne viđa svaki dan. Mi smo mlada ekipa i ovo nam je prvo sudjelovanje u Ligi prvaka, za nas je ovaj rezultat dobar i vrlo smo sretni jer smo igrali protiv pobjednika Europa kupa.

-Osjećaj je uvijek fenomenalan kad dođe Torcida Mertojak na kuglanu, to je nešto posebno što se ne viđa ni na jednoj drugoj kuglani pa čak niti kod bivših i sadašnjih prvaka Zaprešića ne postoji takva atmosfera kao u Splitu. Bez obzira na njihovu premoć u bodovima mi imamo premoć u ljudima kojima je stalo do kuglanja, koji nas bodre i na tome im velika hvala. Kuglanu u Češkoj ne poznajemo, igrače smo sada vidjeli, mislim da ne bi trebalo biti problema, s obzirom na to da smo veliki dio posla ovdje obavili, ali treba biti ozbiljan do kraja i to shvatiti maksimalno ozbiljno zato što je kugla uvijek okrugla i nikada ne znaš… I oni su danas hrabro ušli u utakmicu i napali i igrali na sve ili ništa i na kraju su dobili skoro ništa. Treba koncentrirano i taktički odigrati, toliko koliko je potrebno da se prođe dalje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime