Djelatnici i članovi Javne ustanove “More i krš” i Planinarskog društva Imotski izmjerili su u subotu vodostaj u Crvenom jezeru.

Speleolog i geodet Ante Škeva u suradnji sa višim suradnikom u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Splitsko -dalmatinske županije More i krš Branom Jukićem s posebnim napravama podastrli su nam podatke o trenutačnoj visini vodenog stupa u Crvenom jezeru.

On iznosi točno 283, 33 metra i jedan je od najvećih vodostaja izmjerenih početkom lipnja. Do sada najveći izmjereni vodostaj iznosio je 317 metara izmjeren 2013. godie, a,najniži poznati je izmjeren 4.12. 2017 i iznosio je 232 metara.

Prema rezultatima jučerašnjeg mjerenja vodostaj Crvenog jezerg. je iznad minimuma za više od 50 metara i dalje raste dosta brzo pa se očekuje visina vodostaja i viša od 300 metara.

Bitno je napomenuti da će porast temperatura značajno utjecati i na porast vodostaja jer su još velike količine snijega na planinama u susjednoj Bosni i Hercegovini, javlja Radio Imotski.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime