RASTE BROJ ZARAŽENIH Na osječkom području 23 nova slučaja, u Zagrebu 12, Đakovu 10,…

U Zadru zasada nema novoboljelih

U Zagrebu je 12 novih koronavirusom zaraženih osoba, potvrdio je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.


“U protekla 24 sata je 12 novozaraženih koronavirusom. Njih devet je dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar”‘, a tri u Klinici za zarazne bolesti”, istaknuo je Šostar.

Tako sada Zagreb ukupno broji 49 aktivnih slučajeva zaraze, kazao je i dodao kako je samoizolacija u protekla dva tjedna određena za ukupno 451 osobu, od toga jučer za njih 82.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas do 11 sati evidentirano je 138 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više i to na području Jastrebarskog. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da danas imaju čak 23 novopozitivne osobe. Od sinoć je 12 je novih, a potencijalno postoje dva žarišta.

– Šest je bolesnika hospitalizirano. Nisu životno ugroženi. Spremni smo i dostupni – rečeno je na presici Stožera.


Dosad je registrirali ukupno 156 pozitivnih osoba od početka epidemije na tom području.

Covid-19 pojavio se i u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovu. Zaraženo je 10 sestara.“Da, istina je, u nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i od 12 sestara nas je 10 pozitivnih”, izjavila je za Radio provincijalna poglavarica sestra Valerija.

Tijekom jučerašnje večeri, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, analizom uzoraka briseva potvrđene su 3 osobe pozitivne na koronavirus (COVID-19). Radi se o uvezenim slučajevima.

Jedna osoba je strani državljanin, turist iz Republike Srbije, koja je ostvarila kontakt s pozitivnom osobom u Beogradu. Sukladno protokolu, turist se nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a i IHR sustava, dogovara se povratak u matičnu zemlju.

Druge dvije osobe, zarazile su se tijekom boravka u BiH, na područje Živinica.

Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 16 osoba, od kojih je 11 vezano za teniski turnir u Zadru.

“Izvrsno! U Zadru za sada nema novooboljelih! Pozitivni su bez simptoma, osim jedne osobe s povišenom temperaturom! Proslavimo ovu dobru vijest odgovornim ponašanjem da nam svima ostane dobro! Hvala Vam!”, poručio je ministar zdravstva, Vili Beroš, na Twitteru koji ide u splitski KBC. Posjet ministra splitskoj bolnici očekuje se u 13 sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime