RAJ ZA LJUBITELJE STRIPA Split dobio svoju prvu striparnicu: “Mogu se naći nova i stara izdanja”

Split do sada nije imao ništa slično ovoj trgovini


Split je prije koji dan dobio prvu striparnicu. Glavni i odgovorni za to je Dalibor Ivanišević koji se stripovima bavi cijeli svoj život. Otvaranje striparnice bio je zapravo logičan korak, a Dalibor je na taj način povezao ljubav i posao.


“Stripovi Columbo” nalaze se na križanju Kragićeve i Plinarske ulice, a tamo se na jednom mjestu može pronaći sve vezano uz stripove.

“Cijeli život se bavim stripovima. Još kao dijete sam ih sakupljao. U jednom trenutku sam odlučio da ću ih prodati, došla je maloprodaja, otkup, uskoro je to postao posao, pa je logičan slijed bio da se otvori striparnica. Na taj način sam povezao ljubav i posao”, kaže nam Dalibor.

Cijela jedna godina prošla je u pripremama za otvorenje ove jedinstvene trgovine u Splitu, dijelom je to “zakočila” birokracija, a “zasluge” ima i proljetni lockdown.

“Prerano je za davanje prognoza o tome kako će posao ići, tek je 5-6 dana prošlo. U budućnosti planiram organizirati razna strip događanja, evente, strip radionice, dolazit će strip crtači, promocije stripova… ali sve će to biti čim popuste ove mjere. U Makarskoj imamo veliki strip festival, to je i svjetski festival, jaki strip crtači dolaze, pa bih ih pozvao ovdje na promociju stripova”, kazuje nam dalje.

Kako nam je kazao, u striparnici ima svega, i dječjih stripova i za odrasle, znači od 5 godina starosti pa dalje… A cijene im idu od 5 kuna prema gore. Osim novih, ima tu i starih stripova, a Dalibor nam kaže da će se baviti i otkupom.E sad, zašto baš Columbo?

“Prije 10-ak godina je bio jedan stripovski portal, i trebalo se registrirati. Kako nisam imao nadimak, a morao sam se nekako registrirati, bila je baš neka reportaža o Columbu, pa sam stavio Columbo i onda je tako nekako ostalo u svijetu stripa”, pojasnio nam je.“U budućosti će biti i stripovskih majica, figurica i drugih stvari, sada se to ne može nabaviti jer se ne može ići u Italiju na sajmove, ali kad se to otvori bit će raznih stripovskih suvenira”, najavio nam je što se može očekivati u budućnosti Dalibor Ivanišević.

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
70
Haha
2
Hagić
7
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime