Kako smo i najavili ragbijaši su nam priredili još jedan uzbudljiv i zanimljiv vikend. Posebno neizvjesno i dramatično bilo je u Zagrebu na utakmici Zagreba i Sinja.

U najavi smo skretali pozornost na sve bolje igre mlade zagrebačke momčadi. U susretu protiv Sinja ponovno su bili nadomak pobjedi, vodili su do posljednje, osamdesete minute a onda im je presudio Prološčić iz kaznenog udarca.

Prvih dvadesetak minuta borba se vodila na sredini igralište. Zagreb u 24 minuti susreta dolazi do prednosti iz kaznenog udarca kojeg je uspješno izveo Roguljić 3:0. Snažni i iskusni Pavlović uzvraća zgoditkom i pretvaranjem u 36. minuti susreta za vodstvo Sinja 3:7. Momčadi na odmor odlaze s blagom prednošću gostiju 3:7.

Zagreb odolijevao do samog kraja

Nastavak susreta ponovno domaćini bolje otvaraju te zgoditkom Kadića u 52 minuti i pretvaranje Roguljića stižu u vodstvo 10:7. Dobru igru domaćina u ovom periodu potvrđuje Gudelj zgoditkom u 69. minuti za vodstvo Zagreba 15:7. U istoj minuti isključen je Pavlović te Sinj mora s igračem manje igrati 10 minuta. Unatoč brojčanoj inferiornosti Sinj uspijeva u 75. minuti preko Budimira i Prološčića smanjiti na minimalnih 15:14.

Posljednjih pet minuta gosti nastoje igru prebaciti u prostor domaće momčadi. Zagreb uspješno odolijeva do posljednje minute susreta. Tad neopreznost domaće momčadi kažnjava Prološčić te sigurnim udarcem iz kazne sa tri nova poena donosi pobjedu svojoj momčadi. Konačno 15:17 za Sinj.

Mladostaši se revanširali

Momčad Mladosti u gostima uspjela se revanširati igračima Ljubljane za poraz nanesen u prvom kolu ovogodišnjeg natjecanja. Mladostaši vođeni dirigentskom palicom Nika Jurišića ovaj put uspjeli su se nametnuti i kontrolirati igru tijekom susreta u Ljubljani.

Čvrst i kompaktan skup gostujuće momčadi pripremao je prostor i korisne lopte za izuzetno raspoložene igrače linije. Gosti su poveli već u 3. minuti 7:0 i najavili da na Ovalu žele bodove i pobjedu. Tijekom cijelog prvog poluvremena mladostaši su nametali tempo i bili vrlo efikasni u napadu. Bunić, Ivanković, Stojanovski uz vrlo preciznog Jurišića osigurali su sigurno vodstvo gostiju od 7:21. U nastavku nade domaćina bude zgodicima Penko te Radelj Šemrov.

Iskusni Jurišić povezuje igru svoju momčad te Mladost ponovno stvara prednost zgodicima Stojanovskog i Fišića.. Zgoditkom Železnika u 75. minuti Ljubljana stiže do 26:33 i prilike da u posljednjih 5 minuta susret učine neizvjesnim i dramatičnim. Ipak, igrači Mladosti rutinirano čuvaju prednost i stižu do vrlo vrijedne i zaslužene pobjede. Pobjedom u Ljubljani Mladost je ponovno učinila zanimljivim i otvorenim nastavak natjecanja.

U slijedećem kolu Mladost u Zagrebu ugošćuje momčad Nade te počinje konačni rasplet u borbi za vrh tablice.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime