Na redakcijski email (info@dalmacijadanas.hr) javio nam se čitatelj uzrujan jer, kaže, posada na trajektu Split – Rogač putnicima ne dozvoljava ukrcaj prije polaska.

– Jako sam ljut na posadu broda Cres koji vozi trenutno na relaciji Split-Rogač. Prvo putovanje iz Rogača prema Splitu kreće ujutro u 5 sati i 30 minuta! 12 minuta prije polaska još uvijek je zabranjen ulaz putnicima u navedeni trajekt. Tako ljudi stoje isprid trajekta i gledaju posadu broda di šeta po palubi, a neće da puste ljude unutra. A vani je zima! Stoga vas sada pitam sada što nije pola sata prije polaska dopušten putnicima ulazak u trajekt? – napisao je naš čitatelj.

Odgovor na njegovo pitanje potražili smo u Jadroliniji. Evo što su nam dogovorili:

– Na liniji Split – Rogač trenutno plovi zamjenski brod Cres radi remonta više brodova iz flote Jadrolinije, a kao dio dužne pripreme za sezonu pred nama. Brod Cres izgrađen je 2005. godine u Brodosplitu, a svojim kapacitetom višestruko premašuje potreban kapacitet putnika i vozila na toj liniji, te se plovidba održava uz strogo poštivanje definiranog reda plovidbe. Jadrolinija sa svojom flotom od ukupno 51 brod čini sve kako bi na vrijeme i efikasno završila sve nužno potrebne remonte. Stoga je u vrijeme remonata, većina brodova „zarotirana“, a sve kako bi se osiguralo nesmetano održavanje svih linija na Jadranu. Po završetku remonata, na liniju Split – Rogač vratit će se osnovni brod Biokovo.

Vezano za nemogućnost ranijeg ulaska na trajekt, Jadrolinija je reagirala čim je zaprimila pritužbe putnika, te je ulazak na trajekt moguć po dolasku u luku. Međutim, prema dosada uočenoj praksi, putnici stižu najčešće 15 minuta prije polaska trajekta – napisali su.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime