Pupovac o ZDS: Svaka čast ljudima koji su se borili, ali danas tome nema mjesta

"Najbolje je, kao što je predsjednik Milanović danas zamolio HOS-ovce, maknite to znamenje od sebe i bit ćete poštovani kao svaki drugi čovjek" - kazao je


Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac komentirao je u srijedu navečer pozdrav “Za dom spremni” i hoće li vlada u svom mandatu riješiti taj problem.


Podsjetimo, tema je ponovno postala aktualna nakon što je predsjednik Zoran Milanović napustio program obilježavanja 28. obljetnice VRO “Maslenica ’93.” u Zadru jer su neke osobe na sebi imale ustaška obilježja.

“Svaka čast i privilegija ljudima koji su svoje živote i zdravlje izložili za državne interese, državnu samostalnost i integritet, ali ono što vrijedi u ratu ne može vrijediti u miru. Ako su u ratu dopuštene neke stvari kao što su bile dopuštene pojave te vrste, s veličanjem Pavelića ili isticanjem ustaškog znakovlja, to kada završi rat i kada se gradi ustavni patriotizam koji će poštovati demokratske vrijednosti civiliziranog svijeta nakon II. svj. rata, onda nema mjesta tome.

Onda ljude koji su se borili kao HOS-ovci razlikujemo od ljudi koji se kite ustaškim znamenjem. Najbolje je, kao što je predsjednik Milanović danas zamolio HOS-ovce, maknite to znamenje od sebe i bit ćete poštovani kao svaki drugi čovjek”, rekao je Pupovac gostujući u Dnevniku HRT-a.

Pupovac je rekao da je to delikatno pitanje za Hrvatsku, ali da treba biti jasne svijesti o tome što je ustaško nasljeđe, a što moderna i suvremena Hrvatska i što je u njoj dopušteno, a što nije dopušteno.

“Svaka čast ljudima koji su se borili, ali daleko trebaju biti i oni i mi od onoga što kompromitira našu zemlju, što izaziva zebnju i što zabluđuje mlade ljude koji ne znaju o povijesti ono što bi trebali znati jer u školi ne uče dovoljno”, zaključio je.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime