Marijana Puljak (Pametno) danas je bila u ulozi druge potpredsjednice splitskog Gradskog vijeća jer na nastavku 22. sjednice nije bilo ni predsjednika Igora Stanišića ni prvog potpredsjednika Petra Škorića, kao ni njihovih vijećnika. Zbog nedostatka kvoruma sjednica nije održana, a Puljak je nastavak sazvala za 2. svibnja.

Pred novinarima ne komentirala posljednja politička zbivanja u Splitu.

– Ovo je potvrda da se u modelu nastavka rada Gradskog vijeća traži politička trgovina. Ovo nije nikakva kriza vlasti nego novi ciklus dijeljenja kolača. Kada god nastaju nekakve nesuglasice u Gradu Splitu radi se o tome tko će dobiti koju česticu u GUP-u, tko će dobiti koji štekat, ustanovu ili gradsku firmu, onda se priredi ovakav cirkus građanima Splita i Gradskom vijeću.

Ovo je apsolutno nepoštivanje predstavničkog tijela, nepoštivanje građana Splita.

Ovaj cirkus koji smo sinoć doživjeli je nezapamćen, ali ne i neočekivan. Način na koji funkcioniraju HDZ i Kerum i Gradu Splitu, a slično je i na razini države, dovodi do toga da su građani taoci političke trgovine. Jedinu informaciju koju su vijećnici imali je da se u 10 sati treba nastaviti 22. sjednica Gradskog vijeća. Ovdje se vidi tko radi u interesu građana, a tko u svom interesu.

Žalosno je to da važne odluke ovise o tome kako će završiti ručak u Rogoznici – kazala je Puljak.

Puljak je komentirala i to u kojem slučaju će se održati izbori za saziv Gradskog vijeća.

– Ako se sjednica Gradskog vijeća ne održi u roku od 3 mjeseca ili se sruši proračun grada.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime