Nakon što su splitski gradski vijećnici jednoglasno usvojili zaključke, čime je okonča tematska sjednica Gradskog vijeća, na početku redovne sjednice nisu se pojavili vijećnici vladajuće HGS-a.

Iako u početku nije bilo jasno što se zbiva, sve je postalo jasno nakon što se javio Željko Kerum osobno koji je putem medija poručio da je pozvao svoje vijećnike da napuste sjednicu. Također je najavio da vijećnici HGS-a neće sudjelovati u nastavku redovne sjednice Gradskog vijeća zakazanoj za srijedu ujutro.

VEZANI SADRŽAJ:

– Micao je HDZ i bolje kandidate pa što ne bi i Andru Krstulovića Oparu – rekao je Kerum te naglasivši da se nakon dvije godine ne mogu raspisati izbori za gradonačelnika, ali mogu za Gradsko vijeće. Vrijeme će pokazati hoće li ova rečenica označiti početak još jedne političke krize u splitskom Gradskom vijeću ili se samo radi o “pokazivanju mišića”.

Ovakav nam je razvoj događaja u utorak navečer komentirala Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

– Kad god krene novi ciklus trgovine između HGS-a i HDZ-a, imamo ovakav cirkus na Gradskom vijeću i u javnosti. Nije ovo nikakva kriza vlasti već se priprema nova podjela kolača na koju će Opara i HDZ sigurno pristati.

Nema tu razlike među njima, to je način djelovanja na koji su svi oni navikli. Jesu li to ovaj put neke parcele u GUP-u, nekretnine, jesu li to neke pozicije za rodbinu u gradskim poduzećima ili ustanovama, poslovi s Gradom, što je od toga na tapetu, vidjet ćemo uskoro.

Ovo je doslovno kao trgovanje na pazaru, a trguju novcima i javnim dobrima svih građana Splita. Što se nas kao najveće oporbene stranke tiče, iskorištavat ćemo svaku situaciju i sve alate koji su nam na raspolaganju da spriječimo provođenje odluka koje su loše za građane Splita – kazala je Puljak dodajući da je na vladajućoj koaliciji je da održi većinu i kvorum u gradskoj vijećnici.

– Mi im u tome nećemo pomagati. Ako sutra ne bude cijele vladajuće većine u vijećnici, vjerojatno će odgoditi nastavak sjednice dok se kolač nanovo ne podijeli – najavila je Puljak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime