Centar snažne sredozemne ciklone danas poslijepodne nalazi se u blizini obale zadarskog područja i postupno se premješta prema šibenskom području. Aktualna ciklona donijela je prvi pravi pad temperature zraka ove jeseni. Samo na odnosu na jučer temperature zraka niže su 10 do 15 stupnjeva, a u odnosu na prošli tjedan ponegdje i više od 20 stupnjeva!

S obzirom na to da su se ljetne vrućine u Dalmaciji produljile duboko u rujan, ovakav scenarij iznimno brze smjene godišnjih doba pomalo je očekivan.

Između 11 i 12 sati grmljavinski oblaci zahvatili su makarsko područje i Zabiokovlje. U Makarskoj je temperatura zraka tada pala na 13°C, a na Svetom Juri na Biokovu na zimskih 0,7°C. Dok su se neke makarske ulice našle pod vodom, na najvišem biokovskom vrhu počeo je padati snijeg!

– Padao je pola sata pomiješan sa solikom, a čak se uspjelo malo zabijeliti. Ipak, nije dugo potrajalo, a po prognozi možda opet bude padao večeras – rekao je za Dalmacija Danas dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a na Biokovu. Inače, jučer su udari vjetra na Svetom Juri dosezali orkanska 132 km/h!

Na Zavižanu na Velebitu temperatura zraka se danas spustila na -1°C i pao je prvi snijeg. Snijeg je pao i na Platku u zaleđu Rijeke. Još više snijega ima u planinama susjednih zemalja, u Sloveniji i BiH.Pogledajte fotogaleriju…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime