PRVI OVOGODIŠNJI SKOK U CETINU Lakomi Avanturisti “iskušali” vodu temperature samo šest stupnjeva

[VIDEO] Ove godine tradicija je kasnila dva dana, ali iz plemenitog razloga


Ekipa prijatelja iz Trnbusa, mjesta u Gornjim Poljicima, svake godine novu godinu otvore skokom u hladnu Cetinu. Radi se o Lakomim Avanturistima koje je “krstio” naš legendarni alpinist Stipe Božić kada je vidio da se na kamionskim zračnicama spuštaju niz najopasnije brzace na rijeci Cetini.


Ove godine tradicija je malo okasnila, ali zbog više nego opravdanog razloga. Naime, vrijedni Poljičani upravo su na samom početku godine iz humanitarnih razloga boravili na potresom pogođenom području, pa je prvi skok godine u Cetinu uslijedio u nedjelju, 3. siječnja.

Bez obzira na pandemiju i sve nedaće koje nas ovih dana prate, dvojica hrabrih zimskih kupača iz Trnbusa jučer su nastavila tradiciju novogodišnjeg kupanja točno u podne. Ove godine skakači, odnosno kupači su su Zdravko Rodić (Čakur) i Petar Stanić.

– Bilo je oblačno uz kišu, temperatura zraka bile je jednoznamenkasta, a temperatura Cetine bila je 6 Celzijevih stupnjeva. Hladno je to, ali dokazano je da hladna voda blagotvorno djeluje na organizam. Naravno, strogo smo vodili računa o temeljitim pripremama prije samog skoka. Nipošto skakanje u hladnu vodu ne savjetujemo bilo kome prije prethodnog detaljnog raspitivanja – kazao nam je Petar Stanić, jedan od skakača.

Kako je izgledao prvi skok u Cetinu u 2021., pogledajte u videu…

Moja reakcija na članak je...
Vau
15
Haha
5
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime