Ukupno 29 segmenata koji čine prvi kontingent čelične rasponske konstrukcije budućeg Pelješkog mosta danas je utovareno te sutra kreću iz dva pogona u Kini za Hrvatsku. Predviđeno je da će brodovi s tim materijalom do odredišta putovati maksimalno 35 dana, no očekuje se da će stići i ranije pa bi već sredinom veljače mogli biti isporučeni. Početak montaže čelične rasponske konstrukcije mosta predviđen je za ožujak.

Pošiljka obuhvaća bazne segmente središnjih stupova u moru te pojedinih segmenata čelične rasponske konstrukcije predviđenih za bočni dio mosta. Ruta putovanja ide preko Singapura i Sueskog kanala do Luke Ploče.

Na gradilištu mosta Kopno – Pelješac se sukladno planiranoj dinamici trenutno izvode sljedeći radovi: iskop unutrašnjosti, ugradnja armature i betoniranje preostalih pilota, izvedba naglavnica pilota, izvedba stupova mosta te izgradnja upornjaka.

U međuvremenu, u tijeku su i radovi na izgradnji pristupnih cesta mostu Kopno – Pelješac. Ugovorni izvođač austrijski Strabag, zadužen za radove na dionici Duboka-Sparagovići/Zaradeže, pri završetku je radova čišćenja trase i probijanja pristupnih puteva, a početak građevinskih radova očekuje se u narednom tjednu.

Na sljedećoj dionici, koja predviđa izgradnju stonske obilaznice (Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli), ugovorni izvođač grčki Avax započeo je s organizacijom gradilišta i iskolčenjem na terenu.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime