PRVI CIJEPLJENI LIJEČNIK U SPLITU “Poručujem svojim Dalmatincima da se cijepe. Da nije potpuno sigurno, ni sam se ne bih cijepio”

"Cijepite se da sačuvate svoje obitelji, da sačuvate svoj posao i plaću, budućnost svoje djece, da se konačno ponovno možemo normalno družiti u kafićima i restoranima, da možemo ići u crkvu, slaviti rođendane. Poručujem svojim Dalmatincima da se cijepe da Dalmacija konačno ponovno dođe na zelenu turističku granu"


Nakon što je u Domu za starije i nemoćne osobe Split na Zenti štićenik Zoran Biluš iz Splita, inače nekadašnji sportaš, postao prva osoba u gradu pod Marjanom koja je primila pristiglo cjepivo protiv koronavirusa, mediji su se nakon pola sata premjestili u KBC Split gdje je prof.dr.sc. Ivo Ivić postao prvi zdravstveni djelatnik s područja Splitsko-dalmatinske županije koji je primio cjepivo.


– Svijet se već skoru godinu dana bori s Covidom. Taj virus nema namjeru lako otići od nas. Virus je nanio mnogo štete; mnogi su umrli, socijalni život nam je ozbiljno narušen, mnogi su ostali bez posla ili zarade, djeca ne idu normalno u školu.

SPORTAŠ PRVA CIJEPLJENA OSOBA U SREDNJOJ DALMACIJI “Cijepljene osobe za 6 tjedana mogu se vratiti ‘normalnom’ životu”

Sada smo dobili oružje koje bi nas moglo dovesti do pobjede. Da bismo pobijedili u ovom ratu, svaki stanovnik Zemlje, svaki naš državljanin treba uzeti “pušku” u ruku, dakle cijepiti se. Poručujem da ne vjerujete onima koji govore da cjepivo nije sigurno, da nije dovoljno ispitano. Ispitano je na desecima tisuća ljudi. Da nije tako ni ja se ne bih cijepio.

Ne vjerujte ni onima koji vas uvjeravanju da se radi o velikoj svjetskoj zavjeri. Oni vas obmanjuju, a čak se služe jezikom znanosti. Mi znamo kako se može izboriti protiv ove bolesti. Upravo je ovo cjepivo to koje će nam pomoći. Ono nije proizvedeno na brzinu, ali jest brzo jer je cijela znanost svijeta sudjelovala u ovome, jer su se svjetske vlade i farmaceutske industrije potrudile doći do rezultata. Kod ovog cjepiva je manje nuspojava nego kod drugih cjepiva.

Cijepite se da sačuvate svoje obitelji, da sačuvate svoj posao i plaću, budućnost svoje djece, da se konačno ponovno možemo normalno družiti u kafićima i restoranima, da možemo ići u crkvu, slaviti rođendane.

Poručujem svojim Dalmatincima da se cijepe da Dalmacija konačno ponovno dođe na zelenu turističku granu.

Što se tiče liječnika, odaziv je stopostotan, kod ostalih odaziv nije takav. Vjerujem da će nakon razgovora i tu stvar biti drugačija. Ne pitajte što država može učiniti za vas nego što vi možete učiniti za nju. Negdje između 70 i 80 posto ljudi bi trebalo biti imuno. Postoje dosta dobri razlozi da se i osobe koje su preboljele bolest također docijepe.

Brojke su zadnjih dana niže, smanjuje se broj bolesnika, lakše nam je raditi. Realno je da bi se željena procijepljenost mogla postići za tri mjeseca u idealnim okolnostima – kazao je dr. Ivić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
21
Haha
6
Hagić
3
Hmmm
11
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime