U organizaciji Kuglačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije na kuglani “Poljud” u Splitu 12. i 13. studenog održano je pojedinačno seniorsko prvenstvo Dalmacije.

Nakon dva nastupa naslov prvaka Dalmacije u kuglanju ponio je Ivan Totić, član Kuglačkog kluba “Mertojak” s ukupno srušenih 1.274 čunja (649/625). Drugoplasirani je Denis Delić iz KK Vrlika s 1.263 (630/633), dok je trećeplasirani Stanko Čota iz KK Zadar sa 1.255 (638/617) srušena čunja. Pored njih na državno prvenstvo koje će se održati u Slavonskom Brodu, plasirali su se i Marijo Baljak (KK Zadar), Mario Beara (KK Marjan 1934), Anđelko Grubar (KK Poštar), Milan Kolić (KK Poštar) te Mihael Grivičić (KK Mertojak). Nažalost zbog povrede nije mogao nastupiti ponajbolji hrvatski kuglač Hrvoje Marinović (KK Mertojak).

Obzirom na izuzetno dobru formu koju u zadnje vrijeme iskazuje Ivan Totić očekuje se njegov dobar plasman u završnici državnog pojedinačnog prvenstva, te u prvoj utakmici 1/8 finala Lige prvaka Europe, između KK Mertojak i prvaka Češke, Lokomotiv iz Česke Trebove, koja će se održati u kuglani “Poljud” 24. studenog.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime