Prve Sportske igre supetarskih kulturnih udruga 3. i 4. lipnja na supetarskoj rivi

Osam supetarskih kulturnih udruga će u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja na supetarskoj rivi održati svoje 1. Sportske igre

Umisto Falšega pira kojeg su supetarske kulturne udruge organizirale prošle 4 godine, ove su se godine odlučili za oživljavanje starih sportskih igara, piše Bračonline.


Slijedom toga osam supetarskih kulturnih udruga će u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja na supetarskoj rivi održati svoje 1. Sportske igre.

Na sastanku predstavnika kulturnih udruga i Turističke zajednice Grada Supetra odlučeno je kako će u subotu, 03. lipnja nastupati djeca a dan kasnije u nedjelju 4. lipnja odrasli. Odlučeno je također da se u cijelu priču uključe i supetarske sportske udruge.

Dok će dječica na rivi učiti stare igre poput đoge, spuža, laštika, trule kobile, graničara, neka tuče i sl. odrasli će se natjecati u 6 starih igara: potezanju konopa, graničara, skakanju u vrićama, kalavanju vode te prinošenju kašeti i jabuki.

Ekipe prema propozicijama moraju činiti 4 žene i 4 muškarca, “dress code” su bile, modre ili mornarske majice uz poneki starinski modni detalj (kapa, marama i sl.) a zaštitni simbol igara biti će znak “vječnosti”.

Ukoliko ste na bilo koji način željni sudjelovati u ovoj manifestaciji sve informacije dobit ćete na mob. 0911630551.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0